Menu

.      

Järelevalveta autost leitud laetud relv jõudis lasteaeda

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO on illustratiivne  FOTO: Pixabay

Veebruri keskel leidis Rannu lasteaia töötaja pärani ustega järelevalveta jäetud autost laetud tulirelva, mille viis lasteaeda - lapsed siiski kordagi ohtu ei sattunud, kirjutab Tartu Postimees. 

20. veebruari hommikul jalutas Rannu lasteaia koristaja harjumus pärast teed mööda lasteaia poole. Paarsada meetrit enne päralejõudmist, Õpetajate tee ja Elva-Rannu tee ristmiku juures märkas ta seisvat, ent töötava mootoriga tumedat sõiduautot Audi, millel olid uksed pärani, kuid ühtegi inimest selle lähedal ei paistnud. Auto sõitjateruumi põrandal lebas tulirelv. Et vaatepilt oli imelik ja ehmatav, otsustas koristaja pikemalt mõtlemata relva kaasa haarata. 

Rannu lasteaia direktor Signe Erikson selgitas, et koristajal polnud parasjagu mobiiltelefoni kaasas ja ta pidas õigeks leiust kohe politseid teavitada. Selleks ruttas lasteaia töötaja koos relvaga lasteaeda. «Jah, selline asi tõesti juhtus,» kinnitas Erikson. Sama nentis Lõuna ring konnaprokuratuuri abiprokurör Gerd Raudsepp. Ka märkis viimane, et avalikku kohta ripakile jäetud relv oli laetud. Uurimise huvides ei saanud ta täpsustada, missuguse tulirelvaga tegemist oli.

Lõuna prefektuuri politseimajor Üllar Sõmera tõdes, et Rannu lasteaia juures aset leidnud vahejuhtum lahenes õnnekombel selliselt, et keegi ohtu ei sattunud. «Suuresti aitas olukorra õnnelikult lahendada lasteaia töötaja, kes lahtise uksega sõidukis järelevalveta relva märkas ning selle edasise ohu tõrjumiseks politseinike saabumiseni hoiule võttis,» sõnas Sõmera.

Kui autost leitud laetud relv oleks sattunud mõne lapse või pahatahtliku inimese kätte, oleks see Üllar Sõmera arvates võinud tollel momendil osutuda märksa suuremaks ohuks. «Relv ise on oht ja veelgi suurem oht on see sellise inimese käes, kes seda käsitseda ei oska. Läks hästi, et olukord kiiresti selliselt lahenes ja ükski inimene ohtu ei sattunud,» lausus ta Tartu Postimehele. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD