Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 20 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas BNS

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 20 joobes sõidukijuhti.

Kõik tabatud juhid olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Päevaga said liikluses vigastada kokku viis inimest

Eesti eri paigus juhtus pühapäeval neli rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada viis inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 11.52 Jõgevamaal Mustvee vallas Kükita külas, kus juhtimisõiguseta 56-aastane naine sõitis registreerimata ATV-ga Romet Quad vastu surnuaia kiviaeda. Naine sai vigastada ja kiirabi viis ta Tartu Ülikooli Kliinikumi, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 16.47 Tallinnas Pärnu maantee ja Vineeri tänava ristmikul, kus 53-aastane bussijuht oli sunnitud tehnilise rikke tõttu liinibussiga järsult pidurdama ning bussis kukkusid 69-aastane ning 76-aastane naine. Mõlemad reisijad said vigastada ning kiirabi viis nad Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kell 19.03 Tallinnas Tartu maanteel, kus 30-aastane juhtimisõiguseta mees kaotas kontrolli mootorratta Honda CB 600F üle ja kukkus vasakule küljele. Mootorrattur toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 19.08 ajal Tartu maakonnas Tartu vallas Maramaa külas Kaasiku teel, kus 43-aastane naine sõitis Mercedes-Benziga vahetult pärast raudteeülesõitu paremkurvis otse vasakule teelt välja ning paiskus katusele. Juht toimetati Tartu Ülikooli Kliinikumi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD