Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 82 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 82 joobes sõidukijuhti.

Kõik tabatud juhid olid liiklusse siirdunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Päevaga said liikluses vigastada viis inimest

Eesti eri paigus said pühapäeval kolmes raskes liiklusõnnetuses kokku vigastada viis inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kella 10.37 ajal toimus Tallinnas Punase ja Pinna tänava ristmikul, kus 45-aastane mees sooritas Volkswagen Tiguaniga parempööret ja sõitis otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületanud jalgratturile, 20-aastasele naisele. Kiirabi andis jalgratturile abi kohapeal, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kella 15.27 ajal Tallinnas Paldiski maantee 160 maja juures, kus jalgrattaga sõitnud 75-aastane mees põrkas kokku eespool rulluiskudel liikunud 62-aastase mehega. Jalgratturi toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 21.20 ajal Tallinnas Valdeku tänava ja Männiku tee ristmikul, kus 48-aastane naine ei andnud Honda HR-V-ga teed peateel liikunud Volkswagen Passatile, mida juhtis 24-aastane mees. Kokkupõrke tagajärjel paiskus Honda vasakpööret oodanud Dacia Dusteri kapotile, mida juhtis 54-aastane mees. Sündmuskohalt toimetati Honda juht ja Volkswageni juht ning viimasega koos sõitnud 21-aastane naine Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.  

20 PÄEVA ENIMLOETUD