Menu

.      

Võrumaal kadunud Jüri leiti Võru kesklinnast elusa ja tervena

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

1. Laupäeval Meegomäe hooldekodust teadmata suunas lahkunud 47-aastane Jüri leiti Võru kesklinnast elusa ja tervena.

"Tänase päeva jooksul laekus tähelepanelikelt inimestelt mitmeid teateid sellest, et Jürile sarnanevat meest on siin-seal Võrumaal liikumas nähtud," teatas politsei pühapäeval. "Hetk tagasi laekus niisamuti üks vihje, mille kohaselt nähti Jüri Võru kesklinna pargis. Infot kontrollima sõitnud politseinikud tuvastasid, et pargipingil istunud mees ongi otsitav hoolealune. Politseipatrull võttis mehe patrullsõidukile ning toimetas ta tagasi hooldekodusse. Tema tervis on hea ning meedikute abi ta ei vaja," ütles Võru piirkonnavanem Anti Paap.

Piirkonnavanema sõnul reageeris kogukond hommikuse abipalve peale väga aktiivselt ning oli varmas vihjeid ja tähelepanekuid jagama.

"Ükskõik kus piirkonnas otsingumeeskond liikus, kogukond oli teadlik meie eesmärgiks ning nad olid meile igati abiks," märkis Paap.

Politsei tänab otsingumeeskonda ning abivalmis kohalikke elanikke, kes tulid appi ja andsid endast oleneva, et kadunud mees võimalikult kiirelt üles leitaks.

 

2. Võru piirkonnavanem Anti Paap: Hooldekodu personaliga suhtluses on ilmnenud, et nende juurest teadmata suunas lahkunud hoolealusel on esialgselt kirjeldatust mõnevõrra teine riietus. Tal on seljas punakas t-särk,  jalas pikad sinised teksapüksid ja peas nokkmüts.

Praeguseks on otsingutega liitunud ka grupp vabatahtlikke, kes nüüdsama Meegomäe külas aiamajade piirkonda läbi kammivad. Lisaks kontrollis kopterimeeskond hommikusel lennul üle ka hooldekodu piirkonna ning selle ümbruses olevad teed ja metsasihid. Paraku meest seni leida veel õnnestunud ei ole.

Hetkel on Meegomäe küla kandis ja selle lähiümbruses kontrollimisel mitu infokildu, mida tähelepanelikud inimesed politseile edastanud on. Töö mehe leidmiseks ja info kogumiseks jätkub.

Teada on nüüdseks seegi, et kadunud Jüri on autistlike joontega, mistõttu ei kipu ta ise inimestega kontakti otsima ega nendega suhtlema.

Politsei palub jätkuvalt kõigil, kes kirjeldatud meest kuskil näinud on või teavad midagi tema asukohast, sellest hädaabinumbril kohe teada anda. Abiks oleks seegi, kui kõik Meegomäe elanikud ja ettevõtjad kontrolliks igaks juhuks üle neile kuuluva territooriumi, hooned ja kõrvalhooned selgitamaks, ega mees juhtumisi just sinna peavarju pole tulnud  otsima.

 

3. Politsei palub kaasabi selgitamaks Võrumaal Meegomäe hooldekodust lahkunud 47-aastase Jüri asukohta.

Eile, 8. juuni õhtul palusid hooldekodu töötajad politsei abi leidmaks üles Võru vallas Meegomäe külas hooldekodust teadmata suunas lahkunud ja kadunuks jäänud 47-aastase mehe asukohta.

Kagu jaoskonna välijuht Arvo Turba selgitas, et eilsest õhtust saadik on politseinikud kogunud infot, mis aitaks mehe võimalikku teekonda ja asukohta tuvastada. „Paralleelselt info kogumisega on piirkonda jäävad alad öö jooksul paluski juba kontrollitud. Mehe liikumissuuna kindlaks tegemiseks kaasati otsingutele ka teenistuskoer ning mõne tunni jooksul saabub piirkonda linnulennult üle vaatama ka kopterimeeskond. Lisaks vaatasid päästeametnikud öö jooksul termokaamera abil üle ka piirkonda jäävad veesilmad,“ kirjeldas välijuht.

„Samuti kontrollisid politseinikud koos piirivalvurite ja abipolitseinikega üle kõigi külla jäävate kortermajade trepikojad ja keldrid, tühjana seisvad hooned ja järveümbruse, kuid meest pole senini õnnestunud leida. „Töö info kogumisel jätkub, et selgitada välja täiendavaid alasid ja aadresse, mida kontrollida,“ kinnitas välijuht.

Hooldekodu töötajate sõnul on Jüri kiire kõndija, mistõttu pole välistatud, et ta võib olla kodukülast ka kaugemale lahkunud. Seetõttu on oodatud iga tähelepanek ja vihje ka väljaspool Meegomäe küla.

Jüri on kõhna kehaehitusega, umbes 170 cm pikk ja hoiab veidi küüru. Tal on heledad lühikesed juuksed. Hooldekodust lahkudes oli tal seljas punakas-roosa t-särk ja jalas sinised lühikesed püksid. Mobiiltelefoni, dokumente ega raha mehel kaasas ei ole. Jüri on pikaaegne hooldekodu elanik ja varasemat ta sealt selliselt lahkunud ei ole.

Kõigil, kel on infot kirjeldusele vastava mehe asukohast, palutakse sest teada anda hädaabinumbril 112.

20 PÄEVA ENIMLOETUD