Menu

.      

Politsei: enim vargusi eluruumidest pannakse toime nädalavahetuseti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Politsei kinnitusel pannakse enim varguseid toime neljapäevast pühapäevani, mil on suurim tõenäosus, et pererahvas on kodust eemal.

Tuulutusrežiimile ununenud aken või väärtuslikud esemed, mida aknast näha, on pikanäpumeestele ahvatluseks ja signaaliks, et kodust on miskit võtta.

Politsei- ja piirivalveameti ennetuse ja süüteomenetluse büroo juhtivkorrakaitseametnik Nurmely Mitrahovitš tõdeb, et vargused kodudest on vähenemas, kuid alati saab vara kaitsta paremini. “Statistikast rääkides on suurim varguste vähenemine toimunud Harjumaal, kuid sellegipoolest registreeritakse Eestis kõige enam varguseid just siin. Maakonniti oli varguste registreerimise pingerea eesotsas lisaks eelmainitule ka Ida-Viru ja Tartu maakonnad,” selgitas Mitrahovitš.

“Põhiosa vargustest pannakse toime vaba sissepääsu teel ehk lahtiste akende ja lukustamata uste kaudu. Sissetungimised uste, akende ning lukkude lõhkumise teel on hakanud vähenema. Sealt, kus varga jaoks pool tööd juba koduomaniku märkamatusest tehtud, kiputakse ka rohkem võtma,” rõhutas Mitrahovitš.

Kui sisselöödud aken või lahtine uks annab märku, et koju on sisse murtud, ei tohi ruumi siseneda, vaid tuleb kohe helistada politsei hädaabinumbril 112.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD