Menu

.      

FOTOD Taksojuhtide tulistaja lasi politseid nähes ennast maha

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Reede varahommikul Tallinnas Telliskivis kahe taksojuhi tulistamises kahtlustatav 30-aastane Raivo Jürimäe sooritas sama päeva pärastlõunal enesetapu Harjumaal Kiili vallas Nabala bussipeatuses.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul sai politsei vihje, et kahtlustatava tundemärkidele sarnanev mees on Kiili vallas Nabala bussipeatuses. "Patrull reageeris, nägi seda inimest, kes vastas tundemärkidele, keda on intensiivselt otsitud. Patrullil tekkis ka silmside ning patrull nägi isiku käes ka relva ja ta sooritas enesetapu," ütles Jaani reedel ajakirjanikele.

Jürimäel oli relvaluba ning ta sooritas kuriteo oma seaduslikust püstolist TT.

Jaani sõnul on Jürimäe õppinud sisekaitseakadeemias, kuid pole kunagi töötanud politseinikuna. Küll aga on Jürimäe töötanud vanglas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Katrin Pärtlas ütles, et Jürimäel on olnud varasemalt probleeme klientidega, kuid niinimetatud taksomaffia asjas on ta olnud tunnistaja rollis. "On olnud avaldusi klientide poolt tema suhtes, kuid kõik kriminaalmenetlused lõpetati, neid avaldusi ei suudetud tõendada," märkis ta.

Pärtlase sõnul ei olnud taksojuhid, keda Jürimäe ööl vastu reedet tulistas, niinimetatud taksomaffia asjaga seotud. Tema sõnul olid ohvrid välja valitud juhuslikult.

Pärtlase kinnitusel polnud varasemalt viiteid Jürimäe vaimse tervise probleemidele, millele viitab ka talle väljastatud relvaluba.

Pärtlase sõnul tegi Jürimäe kokku 11 lasku. Jaani lisas, et Jürimäe kasutas püstolit TT.

Jaani sõnul tuli esimene kõne häirekeskusesse kell 3. Ta lisas, et kõnesid tehti rohkem kui kolm. Prefekti sõnul jõudsid patrullid sündmuspaigale viie minutiga, samuti jõudis kiiresti kohale ka kiirabi. 

Tulistamise ajal viibis ühe takso tagaistmel inimene, kes Jaani sõnul hiljem tulistaja tuvastas.

Jaani sõnul on politsei tuvastanud, et Jürimäe tuli sündmuskohale jalgsi ja samamoodi ka lahkus Balti Jaama suunas. Kuidas mees pärast tulistamist Kiili valda jõudis, selgub uurimise käigus. 

Samuti kinnitas Jaani, et mehe lähedastega on vesteldud, kuid nende sisu praegu ei avaldata. Mehe isikuandmete avaldamisega politsei esialgu viivitas, kuna see oli taktikaline käik, lisas Jaani.

Reede öösel kella kolme ajal teatati häirekeskusele, et Tallinnas Telliskivi tänaval Loomelinnaku ees tulistati kaht taksojuhti.

Viga saanud taksojuhid viidi haiglasse, kellest üks, 32-aastane Maksim, suri saadud vigastustesse haiglas. Teine taksojuht on haiglas, Jaani sõnul on tema seisund endiselt raske.

Jürimäe on endine taksojuht, kes omal ajal pidas võitlust Tallinna taksomaffiaga. Ta kurtis meedias, kuidas ühel öösel tal klienti oodates naasklitaolise esemega rehvi auk tehti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD