Menu

.      

Politsei tabas möödunud ööpäeval kaks roolijoodikut (Parandatud!)

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO. Aigar Nagel

Kui esmased andmed näitasid, et möödunud ööpäeval ei tabanud korrakaitsjad ühtegi roolijoodikut, siis täpsustatud andmetel oli neid siiski kaks. 

Mõlemad tabatud juhid olid alkoholijoobes, teatas siseministeerium. 

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Päevaga said liikluses vigastada kaks inimest

Teisipäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles ühes sai vigastada autoroolis olnud mees, teises aga jalgrattur. 

Esimene õnnetus juhtus kella 5.45 paiku Viljandimaal Mulgi vallas Mõõnaste külas Sultsi - Abja-Paluoja maantee kuuendal kilomeetril, kus põder jooksis ette Volkswagen Sharanile, mida juhtis 43-aastane mees. Kiirabi toimetas autojuhi Viljandi Haiglasse, teatas siseministeerium BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kella 6.25 paiku Tallinnas Tuisu tänav 9 maja juures, kus jalgrattaga sõitnud 54-aastane naine kukkus. Jalgrattur toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD