Menu

.      

Uurimine: tulekahju sai alguse majast seest külmkappide juurest

  • Kirjutas BNS

Lõuna päästekeskuse juhi Margus Klaose sõnul sai viis inimelu nõudnud Ihaste põleng külmikute juurest ning kellegi kuritegelikule tegevusele miski ei viita.

"Praeguseks on selge, et põleng puhkes hoones sees ja põlengu algkoht oli külmikute juures," ütles Klaos kolmapäeval päästeameti pressikonverentsil, lisades, et põlengu põhjus kütmisega seotud polnud. "Mis oli põlengu põhjuse tehniline viis, seda me hetkel öelda ei oska."

Klaos lisas, et praegustel andmetel ei ole maja rusudest leitud jälgi suitsuanduri olemasolust.

Klaos märkis, et põlenud hoone oli ümberehitatud suvilast ja praegu kasutusluba sellel polnud.

Lõuna prefektuuri esindaja Meelis Saarepuu sõnul on alustatud kriminaalmenetlust, et tuvastada õnnetuse kõik asjaolud. "Hetkel teevad eksperdid sündmuskohal tööd," ütles Saarepuu, lisades, et põlengute uurimine on keeruline. "Kindlasti kuulame üle veel ka inimesi. Eesmärk on tagada, et selliseid sündmuseid tulevikus ei juhtuks," ütles Saarepuu.

Ka Lõuna ringkonnaprokurör Raul Heido märkis, et menetluse eesmärk on selgitada õnnetuse kõik asjaolud. "Praeguse seisuga ei viita miski kellegi kuritahtlikkusele, vaid tegemist oli traagilise õnnetusega," lisas Heido.

Tema sõnul on määratud ekspertiisid, mille tulemuste selgumine võtab aega. Muuhulgas selguvad ekspertiisidega ka hukkunute surma põhjused ja põlengu põhjus.

Klaose sõnul laekus päästjatele teade Ihaste põlengu kohta veidi enne südaööd ja juba algses teates oli sees info, et majas on sees ka perekond. Teataja oli naaber, kuid ta avastas põlengu paraku alles siis, kui leegid olid juba suureks paisunud. Seega ei päästnud olukord ka asjaolu, et esimesed päästjad jõudsid sündmuskohale kuue minutiga. "Põleng oli kindlasti enne avastamist mõnda aega toimunud, aga kindlasti ei saa tulekahju algusaega ka väga palju ettepoole tuua."

Tartu linnapea Urmas Klaas märkis, et linnavõim pakub hukkunute lähedastele igakülgset abi, samuti jätkub linna koostöö päästeametiga ennetustöö ohas. "Homme on linnavalitsuse ja päästeameti kohtumine ka Ihaste kogukonnaga, kes on traagilise sündmusega vahetult kokku puutunud," lisas Klaas.

Ta lisas, et põlenud hoone sai ehitusloa aastal 2002. "See on väljastatud tähtajatult ja kasutusluba sellele majale taotletud pole. Ehitus seal veel käis ja kuna polnud kasutusloa taotlust, polnud päästeamet saanud seal läbi viia ka vastavaid toiminguid," ütles Klaas. 

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu pani kõigile südamele, et esimese asjana tuleb panna elukohtadesse suitsuandur.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD