Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 28 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tabatud juhtidest ühel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 27 olid aga rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Neljas liiklusõnnetuses sai viga kuus inimest

Laupäeval juhtus teedel ja tänavatel neli tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga kuus inimest – nende seas kolm last.

Esimene õnnetus juhtus kaheksa minutit pärast südaööd, kui 20-aastane mees sõitis Audi A6-ga Raplas mööda Mahlamäe ühesuunalist tänavat Tallinna maantee suunas ja eiras Koidu tänava ristmikul teeandmiskohustust. A6 sõitis parempoolsesse esinurka sisse peateel liikunud Audi A4-le, mille roolis oli 25-aastane naine. Kiirabi viis Tallinnasse kontrolli A6-s viibinud 17-aastase neiu ning Audi A4-s viibinud 4-aastase lapse ja 27-aastase naise.  

Teine õnnetus juhtus kella 15 ajal Rakveres Laada tänav 25 juures, kus 9-aastane poiss jooksis maja nurga tagant ette Ford Focusele, mida juhtis 55-aastane naine. Kiirabi viis koolipoisi Rakvere haiglasse.

Kolmandast õnnetusest sai politsei teate kell 17.47, kui Harjumaal Rae vallas Tallinna ringtee ja Tallinna–Tartu maantee ringristmikul oli 36-aastane mees Škoda Octaviaga vasakule teelt välja sõitnud. Kiirabi viis mehe Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 17.50 ajal Tartumaal Elva vallas Aakre–Pühaste tee 3. kilomeetril, kus 57-aastane mees kaotas jalgratta üle kontrolli ja kukkus. Kiirabi viis mehe Valga haiglasse.

Ärandatud ja leitud sõidukite kohta uusi teateid ei laekunud, Lõuna prefektuurist on aga jätkuvalt kadunud hall Respo kerghaagis, riikliku numbrimärgiga 361YJN.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD