Menu

.      

Kinnipeetav süütas Võru arestikambris madratsi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru arestimaja

Võru arestimajas süütas kinnipeetav pühapäeval madratsi, mistõttu evakueeriti leviva vingu tõttu kambrites olnud inimesed, teatas politsei.

Üks kinnipeetav ja kambreid valvanud politseiametnik viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Kella 23.00 paiku andis Võrus Räpina maanteel politsei ja pääste ühishoone tulekahjuhäire ning selgus, et üks kinnipeetav oli arestikambris süüdanud madratsi.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Baldur Pilden kirjeldas, et politseinikud tõmbasid põleva madratsi kambrist välja ning koos päästjatega kustutati tuli.

"Korrusel levinud vingu tõttu tuli päästjatel kambrites olnud inimesed evakueerida. Kokku oli kambrites üks kinnipeetav ning kuus kainenemisele toimetatud inimest," vahendas ta.

"Veerandtunni möödudes oli tulekahju kustutatud ja evakuatsioon läbi viidud nii, et keegi vahetusse ohtu ei sattunud. Küll viidi haiglasse täiendavaks tervisekontrolliks kinnipeetav, kes oli oma kambris madratsi süüdanud ning üks kambreid valvanud politseiametnik," märkis politsei operatiivjuht.

Ta lisas, et kainestamisel olnud inimesed meditsiinilist abi ei vajanud. Nende terviseseisundi üle kontrollides toimetasid politseipatrullid nad koju pead välja puhkama. Madratsi süüdanud kinnipeetav, kes on kahtlustatav varavastases süüteos, viidi pärast esmaabi andmist üle Tartu arestimajja. Kuni Võru arestimaja ruume suitsuvingust puhastatakse, kasutatakse vajadusel teisi lähipiirkonna arestikambreid.

Kuidas ja mis vahendeid kasutades kinnipeetav arestikambris madratsi süütas ja tulekahju põhjustas, seda selgitab politsei edasises uurimises.

20 PÄEVA ENIMLOETUD