Menu

.      

Päästjad manitsevad: loodus on muutunud väga tuleohtlikuks

  • Kirjutas BNS

Eestis valitsev kõrge temperatuur ja sademeteta ilmad on muutnud looduse väga kuivaks ja tuleohtlikuks, mistõttu on igasugune tuletegemine seotud kõrge riskiga ning võib põhjustada tulekahju metsas või maastikul, hoiatavad päästjad.

Väga kuival ajal on ohtlikuks tegevuseks metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine, sealhulgas ka selleks ettevalmistatud kohas. Lisaks sellele paluvad päästjad vältida mootorsõidukiga looduses sõitmist, auto tuleks parkida mittesüttivale pinnasele ja mitte sõita ATV-ga turbasel pinnal.

Ettevaatlik tuleb olla ka omaenda kodus. Lõkke puhul on oluline jälgida, et see oleks korrektselt piiritletud näiteks kividega, puhastatud taimedest ja ei oleks liiga suur. Lisaks tule leviku piiritlemisele on oluline vaadata ka seda, et käepärast oleksid ka esmased kustutusvahendid, olgu selleks siis tulekustuti või ämber veega ja lahkudes veenduda, et lõke on täielikult kustunud.

"Nii saame olla kindlad, et oleme omalt poolt teinud kõik selleks, et lõke ei arene edasi suuremaks põlenguks," märgivad päästjad. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD