Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 51 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas BNS

Üks juht oli tarvitanud uimasteid ning 50 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Eesti eri paigus said pühapäeval neljas raskes liiklusõnnetuses kokku vigastada neli inimest. 

Esimene õnnetus juhtus kell 6.33 Ida-Viru maakonnas Alutaguse vallas Arukülas Jõetaguse-Aruküla-Mäetaguse maantee kuuendal kilomeetril, kus 64-aastane mees tegeles sõiduauto Toyota Verso juhtimisel kõrvalise tegevusega ja kaldus sõiduteel vasakule. Sõiduk sõitis vastu sõidutee ääres asuvat kivi, mille tulemusena paiskus ümber paremale küljele. Juht toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 13.03 Saare maakonnas Kuressaares Lehe tänava ja Marientali tee ristmikul, kus 21-aastane naine ei veendunud sõiduautoga Toyota Picnic  vasakpöörde sooritamisel selle ohutuses ja ei andnud teed peateel sõidueesõigust omavale mootorrattale Husqvarna, mida  juhtis 37-aastane mees. Mootorrattur toimetati Kuressaare haiglasse tervisekontroll.

Kolmas õnnetus juhtus kella 16.20 paiku Pärnu maakonnas Tori vallas Sauga alevikus Tallinna maantee ja Selja tee ringristmikul, kus 42-aastane mees kaotas kontrolli jalgratta üle ja kukkus. Kannatanu toimetati Pärnu haiglasse.

Neljas õnnetus juhtus kella 17.30 paiku Tallinnas Narva maantee 150 maja juures, kus 43-aastane mees sõitis jalgrattaga mööda Narva mnt kõnniteed ja põrkas kokku hoovist välja sõitnud sõidukiga ning kukkus. Sõiduki juhiks oli noorem mees, kes lahkus autoga sündmuskohalt, kuna jalgrattur ei soovinud kiirabi. Hiljem toimetati jalgrattur Ida-Tallinna Keskhaiglasse. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Politsei otsib tunnistajaid ja palub ühendust võtta telefonil 612 3000 või e-posti aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

20 PÄEVA ENIMLOETUD