Menu

.      

Jõulupühad tõid politseile palju lisatööd

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Jõulupühad tõid politseile palju lisatööd FOTO: Aigar Nagel

Jõulupühad tõid politseile palju lisatööd, eriti andsid tooni roolijoodikud. 

Kolme päevaga on politsei tuvastanud üle 60 joobes juhi, raskete liiklusõnnetuste arv küündib kümneni ning lähisuhtevägivallast on teatatud üle 70 korra, kirjutab Postimees.

Näiteks jõululaupäeval tabati roolist 26 joobes juhti. Varahommikul teatati politseile, et Hiiumaal sõitsid kaks joobetunnustega meest Audiga vastu seina, misjärel sõiduk ka süttis. Lõunal sai häirekeskus aga teate, et Tapa kandis sõideti otsa lapsevankriga jalutanud perele. Õnnetuseta ei jäänud ka jõuluõhtu, kui Harjumaal tabas libeduse tõttu piruetti teinud sõiduk teed ületanud 15-aastast tüdrukut. 

Esimesel jõulupühal, 25. detsembril, jäi politsei radarisse 27 joobes juhti. Pärastlõunal Viljandimaal toimunud raskes nelikavariis sai viga kümme inimest. Õhtupoolikul toimus kokkupõrge ka Narvas, kus joobetunnustega autojuht ei andnud jalakäijale teed. 

Ehkki eelmistel aastatel on jõuluajal lähisuhtevägivalla juhtumite arv olnud suurem, on politsei- ja piirivalveameti (PPA) operatiivjuhi Priit Pärkna sõnul vägivalda rohkem ka tänavustel jõulupühadel. «Nii on meid kolme päeva jooksul teavitatud 71 võimalikust lähisuhtevägivalla juhtumist. Tõsi, mitte kõigi nende puhul ei saa me rääkida juba füüsilisest vägivallast, tihti õnnestus seda tänu kiirele sekkumisele ennetada,» kirjeldas ta.

Pärkna avaldas heameelt, et inimesed politseile lähisuhtevägivallast teada annavad, kuna vägivald ei ole ühegi pere siseasi.

Pärkna märkis, et politsei vaates on jõulud möödunud siiski võrdlemisi rahulikult, kuid kõige murettekitavam on olukord liikluses, kus teeolud on olnud vägagi kehvad. «Üsna keeruliste ilmaolude tõttu on juhtunud mitmeid liiklusõnnetusi. Nii on viimase kolme ööpäevaga juhtunud üheksa tõsist liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja viga sai koguni 15 inimest,» täpsustas ta, kutsudes kõiki liiklejaid ettevaatlikkusele.

Pühade ajal on politsei väljas ka täiendavate jõududega. «Oleme korraldanud liikluses ka mitmeid «Kõik puhuvad» kontrolle,» tõi Pärkna näite. «Viimase kolme päevaga oleme liikluses tabanud 62 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, lisaks kahtlustame viit juhti narkootikumide tarvitamises. Kindlasti jätkame teedel ohutuse tagamisega ka lähipäevil ja aastavahetusel,» sõnas ta.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD