Menu

.      

Politsei tabas ööpäevaga 43 joobes sõidukijuhti

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Kaks juhti olid tarvitanud uimasteid ning 41 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Eesti eri paigus said pühapäeval kolmes raskes liiklusõnnetuses vigastada jalgrattur, tõukerattur ja üks jalakäija. 

Esimene õnnetus juhtus kell 11.49 Tallinnas Mahtra tänav 29/1 maja juures, kus 29-aastane mees sõitis Opel Astraga vasakpööret sooritades otsa keelatud kohas sõiduteed ületanud 84-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse, teatas politsei- ja piirivalveamet BNS-ile. 

Teine õnnetus juhtus kell 13.45 Tallinnas Tartu maantee ja Vana-Tartu maantee ristmiku juures, kus jalgrattaga sõitnud 11-aastane poiss kaotas sõiduki üle kontrolli ja kukkus. Kiirabi viis poisi Tallinna Lastehaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kell 17.15 Pärnus Paikuse alevikus Sindi-Lodja sillal, kus kõnni- ja jalgrattateel elektrilise tõukerattaga sõitnud 65-aastane naine kaotas sõiduki üle kontrolli ja kukkus. Tõukerattur toimetati Pärnu haiglasse.

20 PÄEVA ENIMLOETUD