Menu

.      

Põlvamaal hukkus majapõlengus mees

  • Kirjutas BNS

Põlvamaal hukkus majapõlengus mees

Põlvamaal Põlva vallas hukkus neljapäeval puhkenud elumaja põlengus maja peremees.

Eemalt suitsu märganud möödasõitja teatas kell 12.15 häirekeskusele, et Põlva vallas Eoste külas põleb elumaja. Kaheksa minutiga kohale jõudnud Põlva komando päästemeeskond leidis eest täisleekides maja, mille katus ja vahelaed olid juba sisse kukkunud, teatas päästeameti pressiesindaja.

Päästetöö juhini jõudis info, et majas võis olla ka inimene. Päästjad leidsid rusudest hukkunud, tõenäoliselt majaomanikust mehe surnukeha jäänused.

Ulatuslikult põleva maja kustutustööd veel kestavad, sündmuskohal töötavad Põlva ja Räpina päästekomando päästemeeskonnad pääste- ja paakautodega. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Päästjad juhivad tähelepanu, et kütteseadmete kasutamisel tuleb olla lahtise tulega ettevaatlik ning hoolimata külmast ajast hoiduda ülekütmisest. Korraga on ohutu kütta ahjutäis, siis vahet pidada ning päeva teises pooles võib kütta veel ühe ahjutäie. Igal kütteseadmel on kuumataluvuse piir, millest edasi küttes muutub seade ehitisele ja ümbrusele ohtlikuks. Üle köetud ahi hakkab lagunema ning võib ülemäära kuumenedes süüdata ümbruse.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 40 inimest, eelmisel aastal hukkus põlengutes kokku 39 inimest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD