Menu

.      

Põlva maavanem on vastu Põlva kohtumaja likvideerimisele

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Igor Taro  FOTO: ANDREI JAVNAŠAN Võrumaa Teataja

Põlva maavanem Igor Taro on vastu justiitsministeeriumi plaanile likvideerida Põlva kohtumaja.

"Põlva kohtumaja likvideerimise soov Tartu maakohtu poolt on äärmiselt üllatav ja kahetsusväärne, kavatsen sellest juba lähitundidel kõnelda justiitsministri Urmas Reinsaluga. Kuigi kõigi riiklike asutuste esindatuse teema maakonnas kuulub sel aasta lõpuni veel ka maavanema pädevusse, siis on arusaamatu maakohtu esimehe Liivi Loide kabinetivaikuses sündinud otsus jätta Põlvamaa inimesed kohtupidamise kättesaadavuse võimaluste osas teiste maakondadega võrreldes kehvemasse seisu," kirjutas Taro sotsiaalmeedias.

"Samal ajal on valitsuse suunalt kõneldud naljakat riigimajade juttu, mis muutub iga koosolekuga. Keeruline on võtta tõsiselt väidet, et kõigi riigistruktuuride esindatus maakonnakeskustesse jääb ning avaliku sektori töökohti tuuakse linnast välja, kui selliseid otsuseid riigistruktuurides eraldi võttes tehakse," märkis Taro.

"Lisaks kohtumaja töötajate argumentidele - läbipaistmatu otsustamise protsess, koondamisteated, kehvemad töötingimused Võrus - on ikkagi peamine Eesti Vabariigi kohaloleku argument maakonnalinnas. Kohtuvõim - see on üks oluline osa Eesti riigist. Kui see kaob, siis pole mõtet jätkata ka seda naljakat riigimaja juttu ja maakondade allesjäämist. Viisin selle sõnumi tänasel maavanemate koosolekul ka uue riigihaldusministrini," sõnas Põlva maavanem Igor Taro kommentaariks Põlva kohtumaja likvideerimise teatele.

LOE VEEL

PÕLVA UUDISED