Menu

.      

Tarmo Tamm naaseb Põlvas kohalikku poliitikasse

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Eelmine maaeluminister Tarmo Tamm taastab lähiajal Põlva vallavolikogu liikme mandaadi ja plaanib tõstatada teemasid, mis seotud Põlva haigla sünnitusosakonnaga ning uue vallamaja ehitusega, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees. 

«Kui oled valitud, tuleb rahva eest seista,» ütles Tamm. Tema sõnutsi on Põlvas põhilised murekohad just sünnitusosakonna ümber toimuv ja uue vallamaja ehitus. Tulevane Põlva volikogu liige lubab võtta südameasjaks, et sünnitusosakond jääks linna ka tulevateks aastateks. «Küsin vallajuhtide käest, miks nad ei kaitse vallarahva huve. Kelle huve nad siis veel kaitsma peaksid?» sõnas Tamm.

Talle on jäänud arusaamatuks, kuidas on vald saanud leppida sünnitusosakonna sulgemise plaaniga. Valla esindajatel on haigla nõukogus kolm kohta, samuti on vald 49 protsendiga ka haigla omanik. «Kui kohalikult tasandilt ei tule sulgemise otsuse ümbervaatamist, ei saa riik ka appi tulla,» lisas ta.

Samuti jääb Tammele arusaamatuks, kuidas plaanitakse uue vallamaja ehitust. «Seda pole ükski erakond valimistel lubanud ja see ei kajastu ka koalitsioonileppes. Vanale turuplatsile pole mõttekas miljoneid juurde panna,» rääkis endine maaeluminister.

Tarmo Tamm liitub vallavolikoguga esimesel võimalusel. Samuti jätkab ta tööd riigikogu maaelukomisjoni esimehena. «Põlva on koht, kuhu olen palju panustanud ja püüan kodukandi arengule jõudumööda ka edaspidi kaasa aidata,» kinnitas Tamm.

PÕLVA UUDISED