Menu

.      

Hesburger jõuab Võrru

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Värskelt avatud Hesburgeri restoran Soomes Raisios. Foto: FACEBOOK

UUS SÖÖGIKOHT ❯ Sügisel, kui Võrus saab valmis Maksimarketi laiendus, tuleb sinna Võrus seni esindamata kiirtoidurestoran Hesburger.

„Jah, vastab tõele, et Hesburger planeerib avada kiirtoidurestorani Võru Maksimarketis,” kommenteeris Võrru tulekut burgeriketi Baltimaade arendus- ja turundusjuht Ieva Salmela, „otsustasime laieneda ka Võrru, sest seal meid veel ei ole.” Võru restoran tuleb suuruses 160 m² ja seal mahub sööma samaaegselt 35-40 inimest.

„Tere tulemast, Hesburger!” tervitab konkurendi tulekut Võru ühe popima kiirtoidukoha, ASi Olerex Lõuna regiooni juht Aavo Hummal. Iga tegija turule saabumine suurendab tarbija jaoks valikuvõimalusi, lisas Hummal, Olerex pakub lisaks olemasolevale varsti uudseid lastetoitusid ja tõhusaid rekameeste võileibu. „Pingutama peavad kõik, kes tahavad midagi müüa,” märkis Hummal.

MIS ON HESBURGER?

Hesburgeri kett (Soomes tuntud kui Hese, asutaja Heikki hüüdnime järgi) sai alguse 1966. aastal Naantalis, kuhu abikaasad Heikki ja Kirsti Salmela rajasid esimese grillkioski, Kievarin grilli. Salmelate karjäär toitlustusettevõtjatena jätkus 1970. aastatel Turu piirkonnas, kus kohaliku elanikkonna seas oli eriti populaarne Puutorin Grilli. 1980. aastatel, kui kiirtoidukultuur Soomes üha laiemalt levima hakkas, ilmusid turule esimesed kiirtoidurestoranid. 1980. aastal avati esimene Hesburgeri nime kandev restoran Turus Hansakortteli uues kaubanduskeskuses.

1988. aastal müüs Salmela burgeriketi 200 miljoni Soome marga eest, pärast majanduslangust ostis ta keti kolme aasta pärast 25 miljoni eest tagasi.

Hesburger on Soomes unikaalne, sest sel on rohkem müügipunkte kui globaalsel turuliidril McDonald’sil. 1992. aastal oli Hesburgeril vaid 12 müügikohta, nüüd on neid 281 (kokku 60 Soome linnas). Lisaks on Hesburgeril 110 restorani Balti riikides, 17 Venemaal, kolm Saksamaal ja üks Türgis. Ühtlasi laieneb kett Lähis-Ida maades kohalike partnerite kaudu.

Hesburger müüb põhiliselt hamburgereid, juustuburgereid, salateid, kartulikrõpse, karastusjooke, piimajooke ja magustoite. Enamikus Hesburgeri restoranides on WiFiinternetiühendus.

Allikas: HESBURGER


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD