Menu

.      

Drooni Video: Piksepini karika esimene etapp sõideti Külmakivi orus

Foto: ANDREI JAVNAŠANKESTUSKROSS • 24. oktoobril sõideti Külmakivi orus Pruuli-Kaska talu maadel Liiva külas Sõmerpalu vallas Piksepini karika üheksanda hooaja esimene etapp. Maastikumootorrataste sõidu avaetapi võitis võistlusklassis Soolo Open Riho Kollist, kes suutis kolme tunniga läbida 11 ringi.

Sama ringide arvuga said hakkama ka teiseks jäänud Sander Luiga, kolmandaks tulnud Janar Kukk ja neljandana lõpetanud Rene Jerbach, kuid nemad võistlesid harrastajate klassis.

Ühe ringi läbimiseks kulus kiirematel veerand tunni ringis. Kõige kiirema ringiaja suutis välja sõita teise koha saanud Sander Luiga, kes läbis viienda ringi ajaga 15:02.098, kuid finišeerus võitjast kolm minutit hiljem.

Võistluste juht Urmas Peegel ütles Võrumaa Teatajale, et Pruuli-Kaska talumaadele rajasid korraliku raja Karli Kaska ja Viljar Nõmmik.

„Külmakivil on parajalt pikk, parasjagu aeglane-kiire ja mitmekesine rada, mis tõi starti 55 ratturit,” ütles Urmas Peegel. „Järgmine etapp on 21. novembril samuti Sõmerpalu vallas, Mäekülas, kus sõidu kestus on kaks tundi. Sealne rada on lühem, omapäraks on aga hästi jälgitav sõit takistusväljakul.”

Hooaja lõpetamine on Missokülas 26. märtsil. Kestussõidust annab ülimalt muljetavaldava ülevaate video, kus peale rajaltoimuva saab ülevaate ka talust, viinamarjatunnelitest, veekogudest ja kuldsest sügisest.

Esimese etapi korraldaja oli MTÜ Külmakivi Matkad, sarja korraldaja on MTÜ Misso TSK.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD