Menu

.      

Kiireim võrukas Georg Otsa mälestusvõistlusel pikamaaujumises oli Haanja mees Tõnu Hendrikson

 Parimad võrukad Tõnu Hendrikson ja Maiki Maalberg auhinnaks saadud Võrumaa Teataja paberlehe aasta- ning kuue kuu tellimustega. Foto: KADI ANNOM

PIKAMAAUJUMINE • Vihmasel pühapäeva pärastlõunal anti järjekordne start Georg Otsa mälestusvõistlusel pikamaaujumises. Võrumaa Spordiliidu tegevjuhi Merike Õuna sõnul on temal antud üritust neljas aasta korraldada, kuid sellist ilma ta ei mäleta. „Mulle meenub, et ühel korral saime küll natukene rahet, aga sellist lausvihma terve päev ei ole küll olnud,” räägib Õun. Ei saa tõesti öelda, et võistlust oleks õnnistatud suurepärase rannailmaga, kuid vesi oli vihmast hoolimata soe. Stardi ajal oli Tamula rannas märgitud soojakraade kaheksateist, vee temperatuur oli kakskümmend kraadi. Autasustamise ajaks oli soojakraade jäänud vaid seitseteist ja tuulgi oli tugevnenud.

Erinevaid distantse oli valikus palju. Pikale ehk põhidistantsile ja lühikesele distantsile anti start kell 14. Laste-, rahva-, ja mudilaste distants läks vette kell 14.10. Põhidistantsi pikkuseks oli kaks kuni kaks ja pool kilomeetrit ehk üle Tamula järve ja tagasi. Lühikese distantsi pikkuseks kilomeeter kuni poolteist. Autasustati ka erinevaid vanuseklasse.

Üldvõidu ja rändkarika viis Tallinnasse Frank Johan Ojarand Kalevi Ujumiskoolist, kes läbis põhidistantsi 28 minuti ja seitsme sekundiga. Võrukatest olid kiireimad Tõnu Hendrikson ja Maiki Maalberg. Poolel järvel käisid võrukatest Eiko Toom, Mati Laur, Karel Nagel ja Andre Viitkin, lisaks läbis rahvadistantsi Kärol Kolga. Tublisid võrukaid premeeris Võrumaa Teataja paber-lehe aasta- ning poolaastatellimustega. Lisaks jagati auhinnana välja Võrumaa Teataja digilehe kuutellimusi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD