Menu

29. jaanuari paberleht 2022

Laupäev, 29. jaanuar 2022 Võrumaa Teataja

- Ööpäevaga tuli juurde 5823 koroonapositiivset, suri kaks nakatunut

- Eestis avastati mullu kokku 263 võltsitud europangatähte

- Reovees on koroonaviirusesisaldus jätkuvalt kõrge

- Esimene ID-kaart väljastati 20 aastat tagasi

- Kodutütarde organisatsioonist sirguvad meie riigi tuleviku otsustajad. 19. jaanuaril toimunud pidulikul juubelitähistamisel Võru Kandles pidas kõne ka Võrumaa Kodutütarde instruktor Eve Täht, kes on seda ametit pidanud üle 20 aasta.

- 31. jaanuaril alustab ajateenistust ligi 430 noort

- Raviomadustega musta pässikut on seni rahvakeeli ekslikult kutsutud patogeenseks kasekäsnaks. Chaga ehk must pässik. Kasekäsn. Kasepahk.

- Järva vallas tehakse raamatukogude aastal ajalugu, korraldades Eesti kirjanduse pidunädalat. Minu jaoks on kõige olulisem sündmus neljapäeval toimunud konverents, kus osalesid kirjandusteadlased, õpetajad, uurijad, kes rääkisid eesti kirjanduse hetkeseisust, kui olulised on Eesti kirjandusklassikud. Ja muidugi kirjanduspreemia üleandmine,” ütles Vargamäel asuva Tammsaare muuseumi juhataja Reelika Räim. Ühes kokkutulnutega otsitakse kirjandusniidistiku sõlmpunkte nii loodus- kui ka ajamaastikel ja küsitakse, mis rolli mängib kirjandus – nii see, mis juba klassikaks kuulutatud, kui see, mis veel mõtte kujul autoril peas – tänases kiiresti muutuvas maailmas.

- Pooled autojuhid jätavad liiklusmärgile otsasõidust teavitamata

- Valitsus eraldas haigekassale kolm miljonit eurot vaktsineerimistasudeks

- Kohalikud ettevõtjad annavad endast kõik, et energiakriisis ellu jääda. Eva sushi juht Eva Traagel tunnistab, et seoses elektri- ja muude kulude paisumisega tuli teha söögikoha hinnakirjas jaanuari keskpaigas muudatusi.

- Võrumaa veab ainulaadset algatust, mis aitab raskustes kohalikke ning vähendab toiduraiskamist. Toidupäästmise oma südameasjaks võtnud Kati Taal ütleb lustlikult, et päästetud toidu saab endale see, kes viitsib pleki õunast välja lõigata. Ühtlasi tänab ta hea koostöö eest Võru Rimi Supermarketit ja loodab, et toidu äraviskamise vähendamisele mõtlevad ka teised kaupluseketid.

- Ohuolukord sundis vastu hommikut paarkümmend võrumaalast oma kodust evakueeruma. Neljapäeva õhtul kell 19.07 sai häirekeskus teate, et Misso alevikus Riia maanteel sõitis libedusega kraavi gaasitsisterni vedanud veok. Gaasitsisterniga veok saadi ratastele alles hommikutundidel.

- Viis põhimõtet, mida oma andmeid kaitstes kindlasti järgida

DIGILEHED