Menu

FOTOD Reedel vaikselt alanud jõululaat sai laupäevaks hoo sisse

  • Kirjutas Kadri Nagel

Ilumäe talu perenaised Elisabeth ja Jaana oma hitttoodet verivorsti tutvustamas. FOTOD: Aigar Nagel

Nädalavahetusel toimus Tartu messikeskuses suurejooneline jõululaat. Piirkonna suurim siseruumides toimuv laat tõi müügilettide taha umbes 200 kaupmeest. Esindatud olid ka Võru kauplejad, keda leidus päris mitu. Korraldaja sõnul oli Võru-, Põlva- ja Valgamaalt kokku 19 kauplejat. Peale Eesti tegijate võis kohata pakkujaid Lätist, Leedust, Poolast ning Valgevenest.

Reedel avapaugu saanud laadal oli aga ostlejaid vähem kui mullu. Avapäeval võis rahva vähesuse kohta juttu kuulda peaaegu iga leti tagant. Laupäeval õnneks kõik pöördus ja ühe kaupleja sõnul oli siis külastajaid palju. „Nagu laulupidu,” jäi ta optimistlikult ja rõõmsameelselt rahule.

Tervis ja Vägi Setomaa loodusest pakub talveks väga vajalikke tooteid. Näiteks nime poolest palju poleemikat tekitanud põdrasamblasiirup aitab hästi külmetushaiguste puhul. Olgu tal siis nimeks peenelt islandi käokõrv või põdrasammal. Fotod: AIGAR NAGEL

Võrumaad esindasid jõululaadal Seto Sepp Raivo Jänesmägi FIE, OÜ Kärol, Villagu talu Ain Marran FIE, OÜ Stilus Lingua, OÜ Ilumäe Talu, OÜ Ingella, OÜ Raigart, OÜ Paadi Talu, OÜ Juustupoisid, OÜ Nipi Seafarm ning OÜ Siidrimõisa. Paljudega õnnestus meil ka juttu teha ning selgus, et enamik on sel laadal kauplemas käinud umbes kolm aastat.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD