Menu

Südikas invasportlane Inge Eit: võistlustelt olen saanud üle paarisaja medali

  • Kirjutas Sten Sang

Invasportlane Inge Eit armastab väga talisporti ja igatseb mäesuuskadega nõlvale pääsemist. Foto: STEN SANG

Tööõnnetuses vasaku käe kaotanud võrukas Inge Eit elas toimunut väga raskelt üle. „Vaimselt ja füüsiliselt oli keeruline aeg. Õnneks lähedased toetasid,” tunnistab ta. Pärast arsti määratud kaheaastast taastumisperioodi alustas tahtmist täis naine uuesti spordi- ja tööeluga.

2001. aastal ketassaeraamil toimunud traagiline õnnetus muutis Inge Eidi (58) elu täielikult. Varem Võrus paigas olnud Inge Eit käis taastusravi tõttu aina tihemini Tartus. Lõpuks läks ülikoolilinnas veedetav aeg nii pikaks, et ta vaatas sinna teise elamisegi. „Ühel hetkel jäi silma lehekuulutus, kus Eesti Post otsis töötajaid. Läksin vestlusele käeproteesiga ja eraldi tähelepanu ma oma puuduvale käele ei juhtinud,” meenutab Inge Eit. Tööle kandideerijale teatati proovipäevale edasipääsust ning alles oma väljaõpetajale julges ta olukorda selgitada. Töölesoovija rõõmuks julgustas juhendaja teda igati ning kinnitas, et hea mälu on postiljonitöös peamine tegur. Peale hea mälu töötas Inge Eit juba esimesel tööpäeval välja loogilisema ja kiirema postijagamise trajektoori. „Tartus Supilinnas on Herne tänav peamine ja kõrvaltänavad hargnevad selle kõrval.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD