Menu

Võru tervisekeskuse ehitus sai rahastusotsuse

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru esmatasandi tervisekeskuse arhitektuurikonkursi võitis Kuu OÜ. Võru tervisekeskuse ideekavandi vaade Tartu tn suunalt

13. detsembril tegi Riigi Tugiteenuste Keskus positiivse otsuse Võru linna esmatasandi tervisekeskuse investeeringutaotluse osas, eraldades projektile toetust summas 1 607 100 eurot.

Saadav toetus avab võimaluse pakkuda Võrus esmatasandi tervishoiuteenuseid uues hoones ja ühtsel pinnal ning muuta teenused elanikele kättesaadavamaks ja kvaliteetsemaks. Projekti viib ellu Võru linn koostöös Võru ja Rõuge vallaga.

Projekti käigus ehitatakse esmatasandi tervisekeskuse tarbeks vajalik hoone, kus asuvad oma nimistutega tööle 11 perearsti ja 22 pereõde, lisaks koduõed, füsioterapeut, ämmaemand, psühholoogiline nõustaja ja sotsiaalnõustaja. Keskusse on kavandatud ka apteek, röntgen ja laboriteenused. Tervisekeskus hakkab teenindama Võru linna, Võru valla ja Rõuge valla elanikke.

„Kuna rajatav hoone on planeeritud otse bussijaama kõrvale, paraneb teenuste kättesaadavus ka naaberomavalitsustes elavate patsientide jaoks. Uued ruumid pakuvad perearstidele paremaid võimalusi ravi kvaliteedi tagamiseks ning koostöövõimaluste arendamiseks eriarstide ja teiste spetsialistidega. Uue tervisekeskuse rajamise üks oodatavaid tulemusi on ka see, et perearstide omavahelise koostöö paranedes peaksid lühenema ka eriarstide ravijärjekorrad,“ kommenteeris abilinnapea Sixten Sild.

Hoone valmimine on planeeritud 2021. aasta keskpaigaks.

Projekti kogumaksumuseks on 2 910 440 eurot ning projekti kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengufondist 75 protsendi ulatuses abikõlblikest kulutustest.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD