Menu

.      

Traditsioonid ja tähtsündmused

Meie ühiskonda kuuluvad mitmed organisatsioonid. On koolid, lasteaiad, ettevõtted ja paljud muud. Olles olemuselt väga erinevad on siiski mitmeid lihtsaid asju, mis ühendavad. Enamiku organisatsioonide põhiväärtuste hulka kuuluvad koostöö, hoolimine, sallivus. Nii ka Võru Kreutzwaldi koolil, kes tähistas sellel nädalal oma teist sünnipäeva. Esimest korda valmistati ja söödi üheskoos torti. Koostegemise käigus peegeldusid kooli põhiväärtused, mis andis sünnipäeva tähistamisele lisaväärtuse.

Sünnipäevade tähistamine on ammune komme ja populaarne peaaegu igas organisatsioonis ning on hea kui see toob kaasa endaga midagi, millest saab uus traditsioon või midagi, mis annab hea kogemuse või uue mõtte edasiminekuks. Kõik see kujundab tervikut ja tulevikku, on osa sellest, milleks me saame ja kuhu jõuame. Tähistama ei peaks mitte ainult sünnipäevi, vaid igat päeva, sest iga päev on edusamm tähistamisväärse päeva suunas.

Võru linna kaks kooli pälvisid eelmise aasta lõpus Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) tunnustuse aktiivse digivõimaluste kasutamise eest. Võru Kesklinna kool ja Võru Kreutzwaldi kool hinnati kuldtahvli ehk viie tärni vääriliseks. See kõik ei tulnud üleöö, vaid ikka samm sammu haaval, hinnates oma põhiväärtusi, sihtides eesmärke ning luues traditsioone. Kuldtahvel ehk viis tärni omistati kokku vaid 26-le koolile. On au, et Võru linnas on lausa kaks kooli digivõimaluste kasutamise osas kulda väärt.

Mõnikord saab sündmusest traditsioon ja omakorda traditsioonist sündmus. Selleaastasest sündmusest, Võru Kreutzwaldi kooli ühisest koogiteost võib saada traditsioon, nii nagu traditsiooniline digiajastuga kaasaskäik sai eelmise aasta lõpus sündmuseks viie kuldtähe kujul. Igapäevategevusi tuleb võtta täie tõsidusega, sest iial ei tea ette, millal mõni edusamm või traditsioon muutub tähtsündmuse vääriliseks.

Ka Võru kesklinna kool valmistub tähtsündmusteks. Käesoleva nädala alguses selgus, et laiali on saadetud põhikooli õppehoonete investeeringute kava eelnõu, mille kohaselt saab Võru linn taotleda 2,5 miljonit eurot toetust Kesklinna kooli rekonstrueerimiseks. Kuna Kreutzwaldi kool on alles uus ja uhke, saaks oma aegunud välimuse pärast muret tundnud Võru Kesklinna kooli pere lõpuks samuti värske hoone üle uhkust tunda.

ARVAMUS