Menu

.      

Abiturientidel algas riigieksamite periood

Gümnaasiumi riigieksamite periood algab kolmapäeval kui vene õppekeelega gümnaasiumite ja kutseõppeasutuste lõpetajad teevad eesti keele teise keelena riigieksamit.

Sellele eksamile on registreerunud 2284 inimest, teatas BNS-ile SA Innove pressiesindaja. Eksamiperiood lõpeb 23. mail matemaatika riigieksamiga.

Sellest õppeaastast peab õpilane gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksami.

2014. aasta riigieksamite ajad on järgmised: 23. aprillil toimub eesti keele teise keelena riigieksam vene õppekeelega koolidele, 30. aprillil eesti keele riigieksam, 5. mail inglise keele riigieksam ja 23. mail matemaatika riigieksam. Riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid toimuvad aprillis ja mais.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitab eksaminande haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, kelle pöördumist saab kuulata kolmapäeval kell 10 Raadio 4  ja 30. aprillil kell 10 Vikerraadio vahendusel.

Riigieksamite eesmärk on anda kooli kogukonnale, omavalitsusele ja  ka riigile võrreldavat ning objektiivset teavet õpitulemuste kohta gümnaasiumiastmes, et mõista iga kooli tugevusi ja arengukohti.  Koolide omavahelisel võrdlemisel tuleb arvestada, et iga kool tegutseb alati eripärases olukorras ja kontekstis. 

SA Innove läbiviidavatele riigieksamitele registreerus tänavu üle 10 500 eksaminandi, kes sooritavad kokku 27 216 eksamit.

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal haridus- ja teadusministeeriumi haldusalas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD