Menu

.      

Lasva lapsed

Laste osatähtsus rahvastikust on omavalitsuste jätkusuutlikkuse osas oluline näitaja. Võrumaal hiilgab selles osas Lasva vald. Laste osakaal võrreldes muu elanikkonnaga on samas suur ka teistes maakonnakeskuse lähedal asuvates valdades.

Eestis on statistikaameti andmetel alaealisi keskmiselt 18,8 protsenti. Keskmisest rohkem alaealisi on maakondadest Tartu- ja Harjumaal. Võrumaal on 16,9 protsenti elanikest alaealised. Naabritega võrreldes on Võrumaal alaealisi veidi vähem kui Valgamaal (17,6 protsenti) ja veidi enam kui Põlvamaal (16,1 protsenti).

Kirjutame tänases ajalehes Võrumaal laste arvu osas esikohal olevast Lasva vallast. Võru külje all asuvas vallas on laste osatähtsus kõrgem nii Eesti keskmisest kui ka võrdluses naabermaakondadega. Vald näeb, et lastele mõeldud tegevustega on valda lastega perede osas sissekirjutusi juurde tulnud.

Statistikaameti ja rahvastikuregistri võrdlusarvutused laste osakaalu osas on mõningal määral erinevad, kuid üldine trend on siiski sama. Lasva on Võrumaal esirinnas, tema trumbiks on linnalähedus ning tugevaks argumendiks tehtud panus lasteasutustesse ja huvitegevusesse.

ARVAMUS