Menu

.      

Lasval elab kõige rohkem lapsi

Sellel aastal jõulupakke tehes näeb Lasva vallavanem Juris Juhansoo selgelt, et nii laste kui ka eakate osakaal on eelmiste aastatega võrreldes tõusnud. „See on väga positiivne, et lapsi on rohkem ja elatakse kauem,” lisas ta. Pildil Juhansoo Lasva lasteaias. Foto: ANDREI JAVNAŠAN

RAHVASTIK • Lasva on Võrumaa suurima laste osakaaluga vald. Nii selgub, kui kõrvutada valdade elanike arv inimeste vanusega. Suurema laste osatähtsusega vallad Võrumaal paiknevad keskuse ehk Võru linna ümbruses, selline suundumus on ka teistes Eesti maakondades.

„Lastega pered eelistavad olla keskuse, koolide ja lasteaedade läheduses,” rääkis statistikaameti metoodika ja analüüsi osakonna vanem-analüütik Alis Tammur.

Eestis on lapsi (0-18 aastat) keskmiselt 19,7 protsenti, mis on veidi kõrgem Võru maakonna keskmisest. Pensioniealisi (65 ja rohkem aastat) on Eestis keskmisena 19 protsenti, mis on mõnevõrra Võrumaa näitajast madalam.

Nooremad inimesed eelistavad keskuste lähedust

Tammuri sõnul on tüüpiline see, et nooremad inimesed elavad ümber keskuslinna või maakonnakeskuses. „Kõrgema laste osakaaluga on Võrumaal Võru vald ja teised põhja poole jäävad vallad,” lisas Tammur. „Madalama laste osatähtsusega on kaugemale lõuna poole jäävad vallad.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD