Menu

.      

Võru muusikakooli lastekoor Ritsik tõi Lauluraginalt hõbemedali

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Lastekoor Ritsik koos koorijuhtide Maire Nirgi (paremal) ja Kaari Kattaiga. Foto: VÕRU MUUSIKAKOOL


13.–14. aprillini toimus Valgas 8. rahvusvaheline pop/jazz konkurss-festival Lauluragin 2024, kus Võru muusikakooli noored tegid särava etteaste ning dirigent Maire Nirk pälvis tunnustuse „Parim dirigent”.

Sel korral kuulusid žürii koosseisu Una Stade, Sirje Medell, Meelis Kesperi. Muusikakooli lastekoor Ritsik pälvis kooride arvestuses teise koha, millega kaasneb rahaline preemia 300 eurot. Peale selle saadi eripreemiaks võimalus osalustasuta konkureerida Viimsi JazzPopFestil, mis toimub 23. novembril. Ritsik astus publiku ette paladega „Tean, ei tea” ning „Uus mood”. Koorijuhtideks oli Maire Nirk ja Kaari Kattai ning kontsertmeistriks Piret Rips-Laul. Esimese koha vääriliseks hinnati samuti Eesti tegijad Tallinna ülikoolist. Vokaalansambel Vox Nova pärjati esikoha ning rahalise preemiaga 500 eurot. Kolmas koht ning rahaline preemia 200 eurot läks Helsingi segakoorile Siller.

Eelmine Lauluragina konkurss toimus 2022. aasta novembrikuu alguses. Lauluragina konkursile on oodatud koorid ja duetid nii meilt kui ka mujalt. Vanusepiirangut lauljatel ei ole. Konkurss toimub kahes kategoorias, milleks on kooride kategooria ning duettide kategooria. Konkursi esimene voor on demovoor ning teine voor finaalvõistlus.

Koorijuhid Maire Nirk (vasakul) ja Kaari Kattai auhinnaga.

Koorijuhid Maire Nirk (vasakul) ja Kaari Kattai auhinnaga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD