Menu

.      

FOTOD JA VIDEO 19. Võhandu maraton rekordilise 1266 paatkonnaga läks teele

  • Kirjutas Kadi Annom

19. Võhandu maraton rekordilise 1266 paatkonnaga läks teele FOTOD: Aigar nagel

FOTOD: Aigar Nagel


20. aprilli hommikul kell 7 starditi järjekordsele Võhandu maratonile, mis oli juba 19.

Kevadise Võhandu maratoni ajalugu on näinud nii suvesooja ilma kui ka isegi koroonapandeemiast tingitud sügisel antud starti. Tänavust Võhandu maratoni jäävad iseloomustama rekordiline osalejate arv ning keskmisest jahedam kevadhommik. Kella 7 paiku, mil anti start, näitas termomeeter umbes poolteist külmakraadi. Õnneks oli ilma õnnistatud vähemalt tuulevaikuse ja sademete puudumisega.

FOTOD: Aigar Nagel

FOTOD: Aigar Nagel


Ligi 3000 osalejat

Stardijoonele oli registreerunud 1266 paatkonda 2748 osalejaga, kes üheskoos asusid rühkima esimese kontrollpunkti poole, mis asus seitsme kilomeetri kaugusel. Osalejate hulgas olid esindatud rekordilised 30 riiki. Kõige enam osalejaid oli loomulikult Eestist, teisele kohale jäi Läti 46 paatkonnaga, sealt edasi Leedu 39 osalenuga ning kolmandal kohal oli Soome 24 osalejaga. Teiste hulgas olid esindatud ka sellised riigid nagu Poola, Tšehhi, Suurbritannia, Prantsusmaa, Austria, Bulgaaria, Belgia, Hispaania ja Luksemburg.

Kalipso ja soojad sussid

Stardijoonele saabus vähem kui kümmekond minutit enne kella seitset ka Mehis Muldma, kellel oli Võhandu maratoni läbida esimene kord. “Me tuleme Tallinnast. Kohale jõudsime muidugi juba eile. Ma ise armastan veesporti küll, ega mitte niimoodi jahedal ajal, pigem ikka suvel ja hobi korras, mitte võistlusena. Mul elukaaslane aga armastab erinevaid selliseid võistlusi. 13. aprillil käis ta näiteks Türi-Toril,” räägib võistleja elukaaslane Liis Sinitamm, kes on Muldmale kaasa elama tulnud. Ta meenutab, et möödunud nädalavahetusel toimunud Türi-Toril oli raja ääres viibimine palju mõnusam, sest soojakraadid jäid kuue ja kaheteistkümne vahele. “Täna on küll tunne, et ilm on sedavõrd jahe, et tuleb vahel end autos soojendamas käia ja raja äärde jõuab vähem,” tunnistab Sinitamm. Võistlustulle astuv Mehis Muldma jahedat ei pelga. “Kalipso on seljas ja see hoiab sooja piisavalt. Mul on nüüd ka jalanõud, seitsme millimeetrisest kummist, vot enne neid ma küll kartsin, et kuidas siin hakkama saab kui ilm on nii jahe,” tunnistab Muldma, kes läks veele SUP lauaga. “See on jah tavaline laud, kuigi veidi kitsam kui võib-olla need, mida hobiks kasutatakse. Kitsam laud on kiirem, kuid ka ebastabiilsem, läheb kergemini kummuli,” selgitab Muldma, kelle sõnul maksab selline SUP laud umbes 600-700 eurot. “Kindlasti ei ole see mingi kõige kõrgema hinnaklassi laud,” lisab ta.

Vohandu-Maraton-2024-9
Vohandu-Maraton-2024-10
Vohandu-Maraton-2024-3
Vohandu-Maraton-2024-1
Vohandu-Maraton-2024-4
Vohandu-Maraton-2024-8
Vohandu-Maraton-2024-5
Vohandu-Maraton-2024-6
Vohandu-Maraton-2024-7
Vohandu-Maraton-2024-2
Vohandu-Maraton-2024-11
Vohandu-Maraton-2024-12
Vohandu-Maraton-2024-13

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD