Menu

.      

Jaanuaris piiriületusel hukkunud sudaanlase põrm maeti Eestisse

Piiriületuse koht jões.   Foto: Lõuna prefektuurJaanuari keskpaigas Eesti-Venemaa piiri illegaalsel ületusel hukkunud sudaanlase põrm maeti Eestisse.

"Selle perekonna esindaja, kes oli siia saadetud nende asjadega tegelema, korraldas hukkunu matmise ja temaga kaasas olnud isiklike asjade toimetamise hukkunu lähedastele," ütles BNS-ile välisministeeriumi pressispetsialist Helena Nõmmik. Ta lisas, et hukkunu matmise Eestisse otsustasid lähedased, kellega saadi kontakt Sudaani saatkonna kaudu Stockholmis.

Lõuna prefektuuri piirivalvurid pidasid 15. jaanuari hommikul Koidula raudteepiiripunkti läheduses kinni kaks piiririkkujat, kes kandsid lühikesi pükse ja kellest üks oli palja ülakehaga. Piirivalvurid toimetasid piiririkkujad Koidula raudteepiiripunkti ruumidesse sooja ning kutsusid meestele kiirabi.

Mõni aeg hiljem leidsid piirivalvurid ka kolmanda piiririkkuja. Mees oli teadvuseta ja kuigi piirivalvuritel õnnestus mõneks ajaks mehe pulss ja hingamine taastada, ei õnnestunud mehe elu ligikaudu tunniajase elustamise käigus päästa.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD