Menu

.      

Meremäe valla elanikud said soovitud vallavanema tagasi

Fotol vasakult Rein Järvelill, tema kõrval Võru endine linnapea Jüri Kaver. Foto ekraanitõmmis YOUTUBE Lõunaeestlane

Setumaal asuva Meremäe valla elanikud kogunesid teisipäeva hommikul vallavolikogu istungile, et toetada vallavanem Rein Järvelille ja vilistada valjuhäälset välja volikogu esimehe Arno Varese algatatud umbusaldusavalduse, vahendas ERR-i uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Uue hääletuse tulemusel valiti umbusaldatud Järvelill tagasi ametisse ja volikogu esimees astus tagasi.

Märtsi keskpaigas kirjutas Lõunaeestlane, et politsei algatas Meremäe vallavanema Järvelille (SDE) suhtes väärteomenetluse, et uurida "võimalikku toimingupiirangu rikkumist". Kuu alguses kuulati tunnistajana üle ka vallavalitsuse raamatupidaja. Mis on uurimise põhjus, ei ole politsei ega ka vallavanem veel selgitanud.

„Mul pole sellest praegu midagi rääkida, sest ei tea midagi täpselt,” kinnitas vallavanem Lõunaeestlasele.

Vastaskandidaat oli endine riigikogulane Jüri Kaver, kes käis Meremäel ära ja läheb sama targalt koju tagasi. Ilmselt arvati, et Kaver hääletuse ka võidab. (Postimees)

18. märtsil esitas kuus vallavolikogu liiget - Arno Vares, Arvo Kaupo, Helgi Metsik, Rein Nikitin, Matti Kõivik ja Mihhail Link - Järvelillele umbusaldusavalduse. Valla 11-liikmelises volikogus annab see enamuse.

Volikogu esimees Arno Vares põhjendas Lõunaeestlasele, et Järvelill on vallavanemana kaotanud volikogu usalduse. „Valla juhtimine peab olema läbipaistev ning aus ning see peab paistma ka kõrvalseisjatele läbipaistev ning aus,” ütles Vares Lõunaeestlasele.

Valla elanikud asusid Järvelille toetama ning kogusid Meremäe valla 939 elaniku seast enam kui 400 toetusallkirja. Toetusavaldus avati ka internetis aadressil petitsioon.ee. "Ainult vallarahva hääl võib sellist kiuslikku otsust peatada ja valla normaalset juhtimist taastada," põhjendatakse vallvanema toetust petitsiooni kirjelduses.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD