Menu

.      

Tsiatsungõlmaa lasketiir valmib aasta lõpuks

Pilt on illustratiivneVõrumaale Võru valda rajatav Tsiatsungõlmaa lasketiir valmib aasta lõpuks, tiir on kavas avada jaanuari keskpaigas.

Tsiatsungõlmaa lasketiir koos vajaliku taristuga valmib planeeritult aasta lõpuks, uue aasta esimestel päevadel vaatavad kaitseministeeriumi ja kaitseväe esindajad tiiru üle ja vormistavad sellele kasutusloa, ütles BNS-ile kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Ta lisas, et tiir avatakse eeldatavasti jaanuari keskpaigas.

Kaitseministeerium kuulutas hanke Tsiatsungõlmaa amortiseerunud lasketiiru kohale uue 300-meetrise tiiru ja vajalike ehitiste rajamiseks välja möödundu aasta novembris.

Vana amortiseerunud lasketiiru asemele rajatav tiir tuleb 300-meetrine ja poolkinnine. Tiiru vallide kohal paikenvad kokku kuus põrkeplaatidega tala, mis püüavad kinni kõik juhuslikud kuulid, mis muidu lendaksid üle lasketiiru tagavalli. See suurendab lasketiiru ohutust ning võimaldab rajada tiiru taha senisest tunduvalt väiksema ohuala. Samuti rajatakse lasketiiru otsa varjualune laskjatele, sihtmärkide ladustamise hoone, välisöökla ning laskepaiga sisene parkla ja teed.

Tsiatsungõlmaa lasketiiru hakkavad kasutama kõik Lõuna kaitseringkonna territooriumil olevad kaitseväe üksused ja Kaitseliidu malevad.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD