Menu

.      

Rahandusministeerium ei toeta Mõniste valda lasketiiru rajamist

Pilt on illustratiivne Foto: Võrumaa TeatajaRahandusministeerium ei toeta Võrumaale Mõniste Valda endisesse Kolgamäe karjääri lasketiiru rajamist.

Rahandusministeerium ei kooskõlasta valitsuse korralduse eelnõu, kuna taotlus ei ole kooskõlas riigivaraseaduse sättega, mis võimaldab MTÜ-dele tasuta võõrandada riigivara tema põhikirjas sätestatud pääste-, haridus-, kultuuri- või noortetööga seotud ülesannete täitmiseks.

Rahandusministeeriumi hinnangul ei ole kavandatav lasketiir otseselt hariduse, kultuuri ega noortetööga seotud. Sellist ülesannet ei leia ka MTÜ põhikirjast, kus põhieesmärkidena on märgitud laskespordi harrastuse ja tervislike eluviiside propageerimine ning jahilasketegevuste koordineerimine. Lisaks on Kuutsi küla elanikud väljendanud vastumeelsust lasketiiru rajamisele.

Tagamaks avaliku huviga arvestamist soovitab rahandusministeerium kaaluda vara võõrandamist Mõniste vallale, kellega MTÜ-l on võimalik kinnistut kasutada kahepoolsete kokkulepete alusel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium taotleb valitsuselt nõusolekut enda valitsemisel oleva Võrumaal Mõniste vallas Kuutsi külas asuva Kolgamäe karjääri kinnistu otsustuskorras tasuta võõrandamiseks mittetulundusühingule KT Sporting, mis soovib rajada endisse karjääri lasketiiru.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD