Menu

.      

Olerexist saamas kebabiasutus

Olerexi Võru tankla tööline Helen Ossimova näitab, kuidas lõigatakse gaasigrilli vastu kinnitatud rullist värsket kebabit. Foto: Võrumaa TeatajaVIDEO

TANKLA TOIDUOSAKOND • Võru Olerexis müügil olev kebab ja muud toidud on saanud nii populaarseks, et tanklast ostetakse süüa rohkem kui kütust ning Olerexist on saamas toitlustusfirma.

Klientide arvu poolest on Olerex Võrus kõige käidavam toidukoht.

„Ligi 500 inimest päevas ostab toitu,” kommenteeris tankla tegevust ASi Olerex Lõuna regiooni juht Aavo Hummal. Tema väitel külastab päevas tanklat ligi 850 inimest, mis tähendab, et külastajate arvu poolest ostetakse juba praegu toitu rohkem kui kütust. Käibe poolest ostetakse kütust rohkem, kuna kütus on kallis.

Toidust omakorda meeldib inimestele kõige rohkem tortillasaia sisse keeratud kebab, millele on lisatud Jaagumäe talus ette valmistatud salatit. Möödunud aastal tehti Võru teenindusjaamas kokku 31 286 kebabit ja tänavu 5. detsembri seisuga oli tehtud 33 495 kebabit, mis teeb ligi 100 portsu päevas. Jõulude ajal läheb asi päris hulluks, sest siis rabatakse 150 portsu päevas. See tähendab, et tankla töötajatel on käed-jalad tööd täis ja juba mõeldakse toiduosakonna laiendamise peale. Võru koormust peaks veidi leevendama kevadel avatav Olerexi tankla, kuhu tuleb samuti toiduosakond koos kebabiga.

Kebabit ostavad ka kuulsused

„Eestlase jõulutoit pole mitte hapukapsas ja verivorstid, vaid kebab,” ütles Aavo Hummal oma kogemusele tuginedes. Kebabile on välja kujunenud oma ostjaskond, mille järele tullakse kogu Võru linnast ja kaugemaltki. Näiteks on oma töötajatele viinud põllule kebabit talupidaja Mart Timmi, samuti käivad Võrus kebabit ostmas kaitseminister Urmas Reinsalu ning muusikud Karl Madis ja Tanel Padar.

Kebabi populaarsuse taga on selle eriline liha, mis tuuakse Saksamaalt (Avrupa Kebab) ja mida müüakse 26 riigis. Tegemist on käsitsi valmistatud kebabirulliga, mida Võru tanklas kuumutatakse ehtsal gaasigrillil. Kebab on tehases eriliselt ette valmistatud, kiirkülmutades –40 kraadi juures, mistõttu säilivad paremini liha maitseomadused. Säilitusaineid kasutatud pole. Võru tanklasse toodav kebabirull on tehtud vasika- ja kalkunilihast.

Kebabi valmistamine Võru tanklas algas ülemöödunud aasta septembris ja see saavutas kiiresti klientide poolehoiu.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD