Uuel nädalal pöörab ilm sajule

Eeloleval nädalal toob madalrõhkkondade jada senisest sootuks jahedamat õhku ja ilm muutub sajuseks.

Ilmateenistuse teatel suundub madalrõhkkond teisipäeval Botnia lahe äärde ja selle servas on Eestis vihmahoogudega ja jahe ilm. Öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, hommikuks tugevneb tuul saartel puhanguti 14-17 m/s. Sooja on 10-15 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Vihmahood levivad läänest itta, kohati on äikest. Õhtuks selgineb taevas kõikjal. Puhub edela- ja läänetuul 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Sooja on 17-22 kraadi.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhulohk koos vihmahoogudega ja üle Eesti liigub kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta. Läänekaare tuul on öö hakul tugev, hommikuks nõrgeneb. Taevas on selge või vähese pilvisusega. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14-17 m/s. Sooja on 10-15 kraadi. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14-17 m/s. Sooja on 16-22 kraadi.

Neljapäeval kõrgrõhuhari eemaldub ja läänevoolus suundub uus madalrõhulohk ühes vihmahoogudega üle Läänemere ümbruse. Öösel on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma ja valitseb äikeseoht. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 11-16 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikeseoht. Puhub edela- ja läänetuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 15..20°C.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD