40 000 inimest on juba maksueelarve lõhki ajanud

Võrumaa Teataja

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel on Eestis umbes 36 000 inimest, kes naudivad iga kuu suuremat maksuvabastust, kui sissetulek lubaks, kirjutab Postimees.

Selliseid inimesi võib järgmisel kevadel oodata ebameeldiv üllatus, kui nad peavad hakkama riigile tagasi maksma.

1. jaanuaril tõusis maksuvaba tulu 500 euroni kuus. Samas sõltub selle kasutamise õigus alles terve aasta sissetuleku peale kokku. 500 maksuvabale eurole kuus (6000 eurole aastas) on õigus üksnes neil, kelle sissetulek jääb alla 14 400 euro aastas (keskmiselt 1200 eurot kuus). Kes teenib rohkem, selle maksuvabastuse osa hakkab astmeliselt vähenema.

See tähendab, et igaüks peab oma palka ja muid sissetulekuid aasta jooksul hoolikalt jälgima ja seejärel oma tulumaksuvaba osa suuruse välja arvutama ning tööandjale sellest teada andma. Kuna süsteem on keeruline, on palju neid, kes pole seda teinud. Nemad saavad praegu tänu maksuvabastusele rohkem raha kätte, kui tulu lubaks. Selliseid inimesi on MTA andmetel 36 000 ja neil tuleks aprilli andmetega tehtud arvestuse järgi riigile tagasi maksta kokku kaks miljonit eurot kirjutab Postimees.

Comments  
  0
küsimus palju inimesi maksumengeled oma umbluuga ümber mänginud on ?ennem sümfooniat tehkem ikka üks uuriv saade,kuulu järgi kasutatakse jöhkraid vötteid ümber mängimisi ,ebaseaduslike kinnipidamistega rahade väljakantimisega ja ega tuleb suur sümfoonia kuna rahad ei jöua sinna kuhu vaja ikka nii öelda omadele ega surnu ei jätta pederästid :lol:
  0
küsimus kas olemas olev hooldekodude raha mängiti siin ühel pöllal ringi kolm aastat tagasi :lol: ?
  0
need maksu pederästid peaksid teatavad mahakantimised kinni maksma.teatav tegevus on riigile kahjulik alatoitetud inimprodukt sööb riiki igast otsast ei ole ratsionaalne.kui teatavad debiilikud sealt rinkonnast oma väljapressimisi ja keerutamisi ei löpeta tuleb järve sümfoonia täis inimesi malakatega mönele uksele :lol: nii,et selgitage oma ebainimlikud jobskid välja ja ust :lol:
  0

Quoting Helle:

Kui MTA näeb,et tulud on lõhki st.süsteem näitab võiks oma riigi kodanikke teavitada,kõik ei ole nii targad,et liita ja lahutada


Aga määra oma maksuvabaks piiriks 0 eurot ja rohkem polegi vaja pead valutada. Hetkel saad küll pisut vähem kätte, aga deklaratsiooniga saad see-eest tunduvalt suurema summa hiljem tagasi.

Quoting Miranda:

Kas lasteraha ja inv.pension läheb ka selle 1200€ sisse?


See kõik on tulu, seega jah.
  +11
Äkki oleks võimalik see asi veel keerulisemaks ajada, praegu mõned saavad asjale veel pihta.
  +1
Kas lasteraha ja inv.pension läheb ka selle 1200€ sisse?
  +14
Kui MTA näeb,et tulud on lõhki st.süsteem näitab võiks oma riigi kodanikke teavitada,kõik ei ole nii targad,et liita ja lahutada

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD