TAI ei taha surma põhjuste registris näha surnu haridust

Tervise Arengu Instituut (TAI) ei kooskõlasta sotsiaalministeeriumi koostatud surma põhjuste registri põhimääruse eelnõu, kuna see näeb ette ka surnu haridustaseme märkimise registrisse.

„Sotsiaalministeeriumi praeguse visiooni järgi soovitakse, et tervisevaldkonna igasse registrisse, sealhulgas surma põhjuste registrisse, tuleb koguda andmeid haridustaseme kohta,“ märgib instituut sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas.

Selline lähenemine tähendab vastandumist Riigi Infosüsteemide Ameti taotlusele vähendada andmete dubleerimist andmekogudes ega ole kooskõlas isikuandmete kaitse põhimõttega vältida dubleerivate andmete kogumist registritesse, leiab TAI.

Eelnõus sisalduv idee, et Eesti Hariduse Infosüsteem edastab surma põhjuste registrileile pidevalt surnute haridusandmed, ei vasta tänapäeva arusaamale registrite andmekoosseisu ja registrite andmevahetuse kohta.

Surma põhjuste registri kõige olulisem eesmärk on kindlustada, et kõik Eesti rahvastikus asetleidvad surmad oleksid registris, et põhiandmed   surnu isiku kohta oleksid teada ning et kõik surmapõhjused ja nendega seotud asjaolud oleksid täpselt kirjas, märgib instituut.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD