Politsei päästis Antslas vingu täis korteris maganud mehe

Foto on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Politseinikud päästsid laupäeva öösel Võrumaal Antslas olevast vingu täis korterist magava 23-aastase joobes mehe.

Joobes mees magas ajal mil pliidil kõrbenud toit ja suletud siibriga ahjust tulev ving tema elule suurt ohtu kujutas, teatas politsei pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

Pressiesindaja sõnul leidsid Võru piirkonnapolitseinik Elar Sarik ja abipolitseinik Riho Lehiste Antslas olnud ürituselt spordikoti, milles olnud dokumentide abil sai selgeks koti omanik ning tema aadress. „Otsustasime selle koti kohe omanikule viia, kuigi kui vahele oleks tulnud kiiremaid väljakutseid, poleks see tol hetkel võimalik olnud. Siis oleks koti tagastamine jäänud ilmselt järgmisele päevale,“ märkis Sarik.

Antslasse otsitava maja juurde jõudnuna märkasid politseinikud, et ühe korteri aknast tuleb suitsu. "Korter, kust suitsu tuli, oli sama, kuhu pidimegi koti viima. Et uks oli lukus lõhkusime selle maha ja toast leidsime teadvuse kaotanud noormehe,“ sõnas Sarik.

Politseinikud tõid mehe hoonest välja ning meedikud asusid teda turgutama. Mees haiglaravi ei vajanud, temaga on kõik korras.

"Kohapeal oli näha, et eelnevalt oli toas ahju köetud, siibrid suletud ning samas kõrbes pliidil ka toit. Kuna noormees oli joobes, ei suutnud ta ohtu ise adekvaatselt hinnata. Tema elu oli selgelt suures ohus ning abi saamata võinuks tagajärjed olla väga traagilised,“ märkis Sarik.

"Näis, et kui keset ööd tekib teinekord mõte omanikule leitud vara tagasi viia, siis tulemus võib olla palju suuremgi kui rõõm tagasi saadud varast. Seekord saime koguni selle koti omaniku elu päästa," lausus Sarik.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD