Menu

.      

Küsitluse kohaselt soovib enamus alkoholiaktsiisi langetamist

Võrumaa Teataja

Rohkem kui pooled Eesti elanikud sooviksid alkoholiaktsiisi langetamist, selgub Postimehe tellimusel uuringufirma Kantar Emor läbiviidud küitlusest.

Aktsiisi langetamist soovib 58 protsenti vastanuist, kusjuures madalamat aktsiisi tahavad pea kõigi sotsiaal-demograafiliste rühmade liikmed – mehed, naised, linna- ja maaelanikud, noored ja pensionärid, kirjutab esmaspäevane Postimees.  

Erakondliku eelistuse järgi on ainult Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetajate seas alkoholiaktsiisi langetamist pooldajaid vähem kui neid, kelle arvates tuleks see samaks jätta - vastavalt 35 ja 46,3 protsenti.

Teiste erakondade pooldajatest on suurim osakaal alkoaktsiisi vähendamise pooldajajid Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Reformierakonna toetajate seas - vastavalt 75,3 ja 70,1 protsenti. Keskerakonna toetajatest soovib alkoaktsiisi vähendamist 50,9, muu erakonna toetajatest 61,5 ning erakondliku eelistuseta vastajatest 61,7 protsenti.

Meestest soovis alkoholiaktsiisi langetamist 66,5 ja samaks jätmist 18,8 protsenti, naistest vastavalt 50,4 ja 26 protsenti.

Juuli viimasel nädalal läbi viidud veebiintervjuude käigus küsitleti 1223 Eesti elanikku vanuses 15.84 aastat.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD