Tippkokad valmistavad kalanädalal kaitseväelastele kalatoite

Võrumaa Teataja

Järgmisel nädalal valimistavad Eesti tippkokad kaheksas kaitseväe üksuses kohalike kalakasvanduste saagist kalatoite.

Tuleva nädala esmaspäeval algab Eesti toidu kuu raames kalanädal, edastas maaeluministeerium. Kalanädalal valmistavad Eesti tippkokad kaheksas kaitseväe üksuses kohalike kalakasvanduste saagist kalatoite.

Kalanädalal osalevad väeosad, mis asuvad Tapal, Võrus, Tartus, Jõhvis, Ämaris, Paldiskis ning Tallinnas, edastas maaeluministeerium. Igasse kalanädalal osalevasse väeossa läheb üheks päevaks külla tippkokk, kes valmistab koos väeosa köögi abiga kaitseväelastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast roa. Kaitseväelastele pakutakse vikerforelli, tuura, angerjat, angersäga ja karpkala.

Külaliskokkadest osalevad kalanädalal Põhjaka kokad koos Ott Tomikuga, kohvik Ylikool koos Urpo Reinthaliga, kohvik-resto JOP Lasse Uustaluga, restorani Snoob peakokk Aleksander Nikoškov, Angelica Udeküll Laulasmaa spaast, Inga Paenurm Markofkast, Taigo Lepik presidendi köögist ja Madis Põld Peppersackist.

"Kalanädal toimub juba kolmandat aastat järjest ja sel korral püüame tähelepanu pöörata just kodumaiste kalakasvanduste toodangule, kaasates tunnustatud peakokki,“ ütles kalanduse teabekeskuse juhataja Toomas Armulik. "Vabariigi juubelaastal tundus hea mõte premeerida korraliku kalalõunaga just Eesti kaitseväge."


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD