Menu

.      

President Kaljulaid: enese peitmine maailma murede eest ei tee kedagi tugevamaks

Foto: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei

„Enese peitmine maailma murede eest ei tee kedagi tugevamaks ja õnnelikumaks, sest kinniste uste taga kasvab vaid hirm, aga mitte kunagi loov ning kindlust pakkuv tulevik. Meie kõigi ühine vastutus on leida lahendused maailma muredele. Olgu need metsikuste ja sõja eest põgenejate kannatused, kliimamuutused ja rändeprobleemid või vaesus,“ ütles president Kersti Kaljulaid presidendi kantselei roosiaias paavst Franciscuse apostelliku visiidi puhul.

Eesti riigipea sõnul peame oma vabaduse ja inimõiguste eest seisma kogu aeg. „Kui me seda ei tee, siis võime võita mõne muretu päeva, kuid saame väga mureliku tuleviku,“ ütles riigipea ning tuletas meelde, et Püha Tool ei tunnustanud mitte kunagi Eesti okupeerimist ja hoidis kogu selle aja siinset apostlikku administratuuri täitmata.

President Kaljulaid tõi oma kõnes ka välja, et kiirete muutuste ja majandusarengu perioodil ei tohi unarusse jätta kõige enam haavatavamaid – vaeseid, puudega, väga noori või väga vanu inimesi. „Me peame meeles pidama, et majanduslik edu kohustab meid märkama ja aitama,“ lisas president Kaljulaid. 

„Kliimamuutustega toimetulek on meie ajastu otsustav küsimus. Me teame, kui selgelt on see seotud rändeprobleemiga. Kindlasti aitab kliimamuutusi tasakaalustada kiire tehnoloogiline murrang. Kuid see on vaid üks pool, sest tuleb tegeleda senise raiskava käitumis- ja mõtteviisi muutmisega,“ lausus Eesti riigipea ning lisas, et selles saavad eestvedajad olla ka kõige väiksemad riigid ja rahvad, sest meil on olemas vajalik mobiilsus kiireid muutusi läbi viia.

Loe Vabariigi Presidendi täispikka kõnet siit: https://www.president.ee/et/ametitegevus/koned/14564-2018-09-25-08-21-20/index.html

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD