Menu

.      

Pooled koolid ja lasteaiad jäid vahele tuleohutusnõuete eiramisega

Päästeameti Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Madis Pintsoni sõnul Võru Okasroosikese lasteaias tehtud kontrollreidi käigus olulisi tuleohutusnõuete rikkumisi ei leitud. FOTO: Aigar Nagel

Lõuna päästekeskuse inspektorid käisid läinud nädalal 35-s Tartumaa laste haridusasutuses ootamatul kontrollkäigul, kus selgus, et tuleohutusnõuete vastu oli eksitud 15-s, kirjutab Tartu Postimees.

Neljal juhul trahviti vastutavaid isikuid tuleohutusnõuete eiramise eest väärteomenetluse korras. Tartumaal alustas päästeamet väärteomenetlust avatud asendisse fikseeritud tuletõkkeuste eest Kõrveküla koolis, Kõrveküla lasteaias ja Tartu lasteaias Triinu ja Taavi ning Tabivere põhikoolile vormistati trahv evakuatsiooniteele jäetud takistuse eest. Lisaks esitas päästeamet kaheksale Tartumaa haridusasutusele haldusmenetlustega nõude tuleohutuse parandamiseks, kirjutab Tartu Postimees.

Tartumaal on palju lasteaedu ja koole, mille ustele on paigaldatud magnetsulgurid, ja see tähendab, et avatud tuletõkkeuks sulgub häire korral automaatselt. Küll pole niisugust süsteemi Kõrveküla lasteaias Päikeseratas ega Tartu linna lasteaias Triinu ja Taavi Mõlema lasteaia suhtes alustati väärteomenetlust. Päikeseratta lasteaeda trahviti lisaks saja euroga.

Päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo juhataja Viljar Schmidt tõdes, et kõik asutused on jõudnud nii kaugele, et hoonetel on nõuetekohased tuleohutuspaigaldised, aga kitsaskoht on nende kasutamisel. Avatud hoiti tuletõkkeuksi, mis kinnisena takistaksid tule levikut. Paljusid väljapääsuuksi polnud võimalik seestpoolt võtmeta avada. Sellistes kohtades võivad tulekahju eest põgenejad leida end lõksus, kui tuli ja suits nendeni levib.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD