Menu

.      

Est-For otsib tselluloositehase rajamisest huvitatud omavalitsusi

Setomaa vallavolikogu esimees Rein Järvelill

Lõuna-Eestisse puidurafineerimistehast plaaniv Est-For Invest otsib riigi eriplaneeringu lõpetamise taustal tselluloositehasest huvitatud omavalitsusi, kirjutab Eesti Rahvusringhääling (ERR).

Est-For Investi juhatuse liige Aadu Polli kinnitas valmisolekut uuringuala laiendada. Tema sõnul on leitud uusi lahendusi, et juhtida tootmiseks vaja minev magevesi ja puhastatud heitvesi pikemate vahemaade taha.

"Praegu soovime suhelda eelkõige kohalike omavalitsustega. Meie huvi on selgitada välja, millised omavalitsused on huvitatud," rääkis Polli. "Kui ilmneb, et selliseid omavalitsusi on ning nende alale saaks teoreetiliselt tehase rajada, siis järgmiseks sammuks on uuringud."

Setomaa vallavolikogu esimees Rein Järvelill kirjutas sotsiaalmeedias, et tema ja vallavanem Raul Kudre kohtusid kolmapäeval Est-For Investi esindajatega, kes soovivad jätkuvalt leida võimalusi ja asukohta puidurafineerimistehase rajamiseks.

"Tehniliselt oleks võimalik rajada tehas kusagile Räpina, Võru ja Setomaa valla kokkupuutepunkti lähedale. Täna ei oska veel öelda, kas see on tõsine plaan ja kas see plaan kuhugi jõuab, sellise suure tööstuse rajamine on pikk ja avalik protsess, milles on kõigil huvitatud isikutel võimalik osaleda," ütles Järvelill.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD