Kaval trikk: lapsed takistavad vanemate ligipääsu eKoolile

Kui tavaliselt piiravad vanemad laste internetitoiminguid, siis Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul on lapsed nüüd ise asunud hoopis vanemaid üle kavaldama - nutikamad lapsed piiravad kodus ligipääsu veebilehtedele, mida nad ei taha, et vanemad loeksid, näiteks ligipääsu eKoolile.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul on laste ja vanemate vahel omamoodi spioonimängud alati toimunud, aga koolipäevikust märkusega lehe väljatõmbamisest on minevik saanud.

„Lapsed on IT-asjades tihti palju osavamad ja oskavad teha toiminguid, mida me ettegi ei kujuta. Näiteks eKool peaks olema elektrooniline ja võltsimiskindel koolipäevik, aga kui sinna ligipääs kinni keerata, siis ei saagi vanemad enam lapse tegemistele ligi,” ütles Seliov ja lisas, et internetis levib sellisteks trikkideks palju suhteliselt lihtsaid õpetusi ning lapsed on agarad erinevate YouTube’i õpetusvideote tarbijad.

Levinud trikk on ka see, et laps luiskab vanemale telefonis, et on sõbra juures. Selle tõestuseks ühendab laps kaks eraldi mobiilikõnet ning vanemale jääbki telefonis mulje nagu oleksid sõbrad koos ja samas ruumis.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD