Valitsus plaanib muuta Euroopa survel loomakaitseseadust

Maaeluminister Tarmo Tamm  FOTO: Aigar Nagel

Valitsus plaanib viia loomakaitseseaduse kooskõlla Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiviga, millega reguleeritakse teaduslikel eesmärkidel kasutatavate loomade kaitset.

Eesti on Euroopa Komisjoni hinnangul direktiivi üle võtnud puudulikult ning see on kaasa toonud rikkumismenetluse, teatas valitsuse pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile.

Komisjoni märkused on peaasjalikult tehnilist laadi ning käsitlevad sõnastuse, lause ülesehituse ning puudulike või ebakorrektsete väljendite kasutamisega seonduvaid kitsaskohti. Komisjon leiab, et mitme riigisisese õigusnormi sõnastus ei ole piisavalt täpne, et vastata direktiivis sätestatule.

Veel tuuakse märkusena välja, et Eesti õigusaktides on osa direktiivis nimetatud mõisteid, tunnuseid ja elemente määratletud puudulikult, jäetud eraldi määratlemata või puuduvad direktiivi eesmärki toetavad selgesõnalised sisulised väljendid. Komisjon märgib, et mõnda sätet ei ole Eesti õigusesse üle võetud. Ühtlasi leiab komisjon, et direktiiviga kooskõlas olevad haldustavad, mida kirjeldavad Eesti ametiasutused oma vastuses, ei ole direktiivi ülevõtmiseks piisavad.

Komisjoni märkustega arvestamiseks ning direktiiviga kooskõlla viimiseks teeb maaeluminister Tarmo Tamm valitsusele ettepaneku loomakaitseseaduse täpsustamiseks ja täiendamiseks.

Peamised eelnõus kavandatud seadusemuudatused puudutavad loomkatsete läbiviimist, katseloomade pidamist ning seejuures ettevõtja kohustusi.

Comments  
  0
kindlasti peaks seadusega sätestama maksimaalse aja kui kauaks võib kassi üksi jätta. lisama peaks ka silitamiskohustuse ära määrama. rakendusaktidega või eriparagrahvidega peaks välistama seaduse rakendumise laidudel asuvatele veistele.
  0
Ega keegi ei oska öelda kas kärbseid ja muidu taolisi parasiite võib ikka hävitada . Näiteks kuradi hiired kipuvad talveks elamisse aga mürki poes ei ole mis nad tapaks , või siis kärbsepaberid kus kärbes söömas käib ja pärast rõõmsal meele edasi lendab .
  0
See Euroopa L. On üks kurjajuur!
Ainult Trahvid ja mustad ahvid.
Muud sealt viimasel ajal ei tule.
See kohe nagu mingi Rahvavaenlase tont.
  0
Olen Euroopa Liidu vastane,aga loomakaitsega on küll Eestis lood kehvad.
  0
No kus kohas see Eesti Vabariik 100 on... Brüssel poob ja käseb. Klounaad on Toompeal!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD