Tööinspektorid avastasid ehitustelt hulgaliselt rikkumisi

Tööinspektorid viisid neljapäeval läbi üle-eestilise ehituse sihtkontrolli, mille jooksul kontrollisid 24 tööinspektorit kokku 65 ehitusobjekti, edastas inspektsiooni pressiesindaja BNS-ile. Inspektorid tuvastasid 176 rikkumist, millest 27 olid nii ohtlikud, et tuli töö peatada või töövahendi kasutamine keelustada.

Rohkem kui pooltel juhtudest peatasid inspektorid töö, kui töötajad ei kasutanud isikukaitsevahendeid ning kolmandik peatamistest oli seotud kõrgustest kukkumise kaitsemeetmete eiramisega.

Kümnel juhul avastasid inspektorid, et tellingud ei olnud nõuetekohaselt paigaldatud. Ligi kolmandikul kontrollitud objektidel ei olnud ehitusmeestel sobivaid olmetingimusi, näiteks puudus neil võimalus käsi pesta ja tualetti kasutada.

Viimase 12 aasta jooksul on Eestis registreeritud ehitusalal kokku 3617 tööõnnetust, sealhulgas on hukkunud 53 ehitusmeest. Tänavu on ehitajatega juhtunud 95 tööõnnetust, millest kolm on lõppenud surmaga.

Inspektsiooni hinnangul on tööõnnetuste varjamine massiline. Nii juhtub statistikaameti hinnangul Eestis ehitustel viis korda rohkem tööõnnetusi, kui neid ametlikult registreeritakse.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD