Kohus karistas veebis lastega seksijuttu ajanud noormeest

Harju maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega noormeest, kes ajas interneti suhtlusvõrgustikes alaealiste tüdrukutega seksijutte ja soovis nendega intiimsuhete eesmärgil kokku saada.

Kohus mõistis 19-aastase Ilja süüdi lapseealise seksuaalses ahvatlemises ja lapseealisega seksuaalse eesmärgiga kohtumise kokkuleppimise katses ning määras talle kokkuleppemenetluse korras ühe aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga. Ühtlasi keelas kohus Iljal suhelda veebi sotsiaalvõrgustikes alla 14-aastaste lastega, samuti peab ta osalema sotsiaalprogrammides.

Süüdistuse järgi tegeles Ilja lapseealise seksuaalse ahvatlemisega eelmise aasta juulikuus, andes ühele 12-aastasele tüdrukule internetis täpseid juhtnööre, kuidas tüdruk teda seksuaalselt rahuldama peaks.

Samuti süüdistatakse Iljad kahes kõlbmatus kuriteokatses, sest mullu detsembris suhtles mees internetis seksiteemadel talle teadaolevalt 11-aastase tüdrukuga, kes oli tegelikult politseiametnik. Ilja andis väikese tüdrukuna esinenud politseinikule interneti teel täpseid juhtnööre enese rahuldamiseks ja leppis kokku kohtumise Sõpruse puiesteel asuvas bussipeatuses, et minna edasi tema korterisse. Ilja ilmus 22. detsembril kokkulepitud kohta ja politsei pidas ta kinni.

Ilja on varem kriminaalkorras karistamata.

Karistusseadustiku järgi võib kohus karistada lapseealisega seksuaalse eesmärgiga kohtumise kokkuleppimise ja lapseealise seksuaalse ahvatlemise eest kas rahalise karistusega või kuni kolmeaastase vangistusega.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD