IRL võttis liikmeks kurjategijaid

Vahetult enne tänavust suurkogu võttis Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) oma liikmeks korduvalt karistatud kurjategijaid, kirjutab nädalaleht Eesti Ekspress.

Kuigi IRL-i liikmeks astudes peab kandidaat esitama erakonnale avalduse, et vastab IRL-i liikmele esitatud nõuetele, mille hulgas on ka kriminaalkaristuse mittekandmine, võttis erakond liikmeks vähemalt 13 kriminaalkorras karistatud isikut.

Näiteks Tallinna piirkonda kuuluvat Allan Selterit on karistatud korduvalt majandus- ja maksukuritegude eest, sealhulgas nelja-aastase tingimisi vangistusega. IRL-i kuuluvat Ott Kabritsat on kohus karistanud kahekuuse tingimisi vangistusega. Kabritsa süü seisnes talle varasema purjuspäi autijuhtimise eest määratud karistuse kandmisest kõrvalehoidmises, kirjutab Ekspress.

IRL-i peasekretär Priit Sibul ütles uudisteportaalile Delfi, et kriminaalkaristust kandvatel isikutel pole erakonnas kohta. "IRL-i põhikirjas on selgelt kirjas, et inimene, kes kannab kriminaalkaristust või kahjustab oma varsema tegevuse tõttu erakonna mainet ei saa olla IRL-i liige," ütles Sibul.

"IRL ei kavatse põhikirja täitmise osas mitte mingeid järelandmisi teha ning kõik, kes kannavad kriminaalkaristust arvatakse erakonnast välja. IRL ei ole erakonna liikmete osas teostanud nii põhjalikku taustakontrolli kui Eesti Ekspressi ajakirjanikud ning selle, eest tuleb neid tänada," möönis ta.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD