Ausalt maksis makse vaid mõni üksik kütusemüüja

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi peadirektor Kai Realo hindas Äripäeva lugejate küsimustele vastates, et enne eelmisel aastal jõustunud seadusemuudatusi maksis ausalt makse vaid mõni üksik kütusemüüja.

"Pärast eelmisel aastal jõustunud seadusemuudatusi kasvas kütusekäitlejate maksude laekumine neljakordselt. See näitas seda, et käibemaksu võrra soodsamalt sisseostetud mootorikütus oli turul valdavas ülekaalus ning peale Statoili oli ilmselt turul veel vaid 1-2 kütusemüüjat, kes antud skeemist kasu ei lõiganud," lausus Realo.

Eelmise aasta lõpul leidsid osad kütusemüüjad Realo sõnul uue võimaluse maksudest kõrvalehiilimiseks, hakates müüma kütust, mis hangitud oli aga maksusoodustusega, niiöelda omaks tarbeks. "Taoliselt hangitud kütuste maht kasvas poole aastaga kuuekordseks. Ka sellist äri sai pidurdada vaid seadusemuudatustega," märkis ta.

Kui hetkel tundub, et maksupettused on hetkeks kütuseäris peatatud, siis ausa konkurentsi taastamiseks tuleb Realo sõnul tegutseda veel ka Venemaalt toodud kütuse ebaseaduslikult ringlusesse lubamise tõkestamisega.

"Teadmata kvaliteediga kütus ei survesta vaid ausate kütusemüüjate jaehindu, vaid toob ka piisavalt sekeldusi tootekvaliteediga. Tankides aegajalt teab-kust ostetud kütust, saab kvaliteediprobleemide tekkimise korral pöörduda ju vaid ametlikult tegutseva kütusemüüja poole," märkis Realo.

bns

Comments  
  +1
viimati ostsin statoili kütust ja näe imet ,bensunäitik kukkub kosmilise kiirusega.Tuleb vist ka viisa teha ja tuua iseendale Venemaa kütust.
  +3
Statoili kütus on ju täielik jama! :( Tehakse siin artiklis vist varjatult sellele jamale reklaami :sad:
Nali-naljaks, kuid pigem ostan venemaa kütust, kui seda statoili solki- kokkuhoid auto tervise näol missugune.
  +3
täpselt, stati kütusega olen mitu x põske saanud, sellepärast ei kasutagi eesti teadmata kütust!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD